GENIJALCI O KOJIMA DANIMA BRUJI SRBIJA GOVORE ZA NAŠ LIST: Ove pare iz "Potere" delimo na ravne časti

Autor:

Vesti

08.01.2021

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojica beogradskih studenata i šabački profesor o kojima Srbija danima bruji, nakon što su osvojili rekordnu sumu u kvizu "Potera" na RTS, za Srpski telegraf opisuju svoj put do ovog podviga. Kažemo podviga jer je reč o jednom od najtežih kvizova i suma od 1.080.000 dinara je više nego impresivna.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Grupna fotografija

Siniša Vulić, student završne godine istorije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, kao i brucoši Ekonomskog fakulteta Arsenije Arsić i Bojan Milošević, uz svesrdnu podršku profesora tehnike i informatike iz Šapca Darka Vučićevića (54), delovali su kao dobro uigran tim. Ipak, upoznali su se samo sat vremena pred ulazak u studio.

- Za kviz sam se prijavio krajem aprila jer sam tek nakon punoletstva mogao da konkurišem za "Poteru". Ekipa je sastavljena po izboru produkcije - kaže za naš list Arsenije.

Upoznali se sat vremena pred ulazak u studio

 

Njegov kolega Bojan dodaje da su se od prvog trenutka skapirali.

- Odmah se osetila sjajna atmosfera u timu, kao da se oduvek poznajemo. Brzo smo se dogovorili kome koja oblast dobro leži i tako smo se podelili. Imao sam tremu u prvoj igri jer je trebalo brzo odgovarati. Negde na sredini sam pogrešio i to me je dekoncentrisalo, ali sam u drugoj igri rešio da idem na sve ili ništa i isplatilo se - priča Bojan.

Ko je koliko osvojio u emisiji

* Siniša Vulić (21), student završne godine istorije na Filozofskom fakultetu, 700.000

* Bojan Milošević (19), brucoš Ekonomskog fakulteta, 300.000

* Arsenije Arsić (19), brucoš Ekonomskog fakulteta, 60.000

* Darko Vučićević (54), profesor tehnike i informatike iz Šapca, 20.000 dinara

Prema ranijem dogovoru, osvojeni novac će podeliti na ravne časti.

Foto: Privatna arhiva
Arsenije

- Nadam se da ću svoj deo novca potrošiti na putovanja. Voleo bih da odem na more u Crnu Goru i posetim Republiku Srpsku - kazao nam je Arsenije.

Bojan još nije odlučio kako će utrošiti osvojeni novac.

Zagrevanje u "Slagalici"

Na pitanje da li se posebno pripremao za ovaj kviz Arsenije priznaje da nije.

- Nema tu posebne pripreme, važno je biti koncentrisan i opušten. Imao sam tremu iako sam odranije imao iskustva sa kvizovima jer sam učestvovao u "Slagalici" i "Totalnom obrtu". Najteže pitanje u "Poteri" bilo mi je oko Kasiopeje - kaže Arsenije, koji se u kvizovima takmiči od 2017. i voleo bi ponovo da se okuša u "Slagalici".

- Verovatno ću ga potrošiti na više strana. Iskreno, prilikom takmičenja uopšte nisam razmišljao o novcu, a tako je i sada. Još sam pod utiskom svega što se dogodilo, dobijam čestitke sa svih strana, zovu me ljudi s kojima se nisam čuo odavno. Neobično je, ali prija ova novostečena popularnost - zaključuje Bojan.

Bojan je izuzetno uspešan i kao stonoteniser

- Ovim sportom počeo sam da se bavim sa 12 godina. Najveći pojedinačni uspeh mi je vicešampionska titula na prvenstvu Beograda do 18 godina - rekao nam je Bojan, koji sada nastupa za obrenovački klub Zvezda, a započeo je i trenersku karijeru u klubu Železničar iz Beograda.

Foto: Privatna arhiva
Bojan

Tragač u "Poteri", onaj kog je kvartet pun znanja bukvalno razbio, bio je Žarko Stevanović. On je ostao čak 23 koraka iza takmičara. Iako je sa 26 godina najmlađi tragač, iza sebe ima ogromno iskustvo i učešće u mnogobrojnim kvizovima.

- Motivaciju pronalazim u neuspesima jer me oni podstiču da imam bolje rezultate u budućnosti - rekao je jednom prilikom Žarko. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading