STANJE NA PUTEVIMA: Prestanak padavina uneo VELIKI PROBLEM na kolovozima

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.12.2020

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prestanak padavina, ali i neprekidne intervencije putara, donele su bolju prohodnost puteva koji vode ka našim zimskim centrima Divčibarima, Zlatiboru, Tari, Kopaoniku i Goču, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

RepublikaFoto: Republika
Saobraćaj (Ilustracija)

Slično je i na putevima iznad 1000 metara nadmorske visini na području Užica, Valjeva, Ivanjice, Sjenice, Nove Varoši i Prijepolja jer su očišćeni u punoj širini, ali je i na njima kolovoz prekiriven ugaženim snegom kojeg mestimično ima do pet centimetara.

Zbog toga je saobraćaj i na ovim putevima usporen, a upotreba zimske opreme obavezna.


Porast dnevnih temperatura sa povremeno jačim vetrom ubrzaće otapanje snega, što može doneti opasnost od odrona na putevima koji vode kroz klisure i useke.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Nema zadržavanja na putničkim terminalima, kao ni na teretnim terminalima na graničnim prelazima.

Putevi Srbije saopštili su da je na ato-putu E-75, na deonici, petlja Bubanj potok - granica SRB/RSM (Preševo) zbog pojave magle smanjena vidljivost.

Takođe, danas od 7 časova, kao i sutra, izvodiće se radovi na redovnom održavanju kolovoza, na državnom putu I A reda broj 3, na deonici petlja Šimanovci - petl?a Pećinci, u smeru ka Šidu.

Radovi će se izvoditi u voznoj i zaustavnoj saobraćajnoj traci, a saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading