METEOROLOG UPOZORAVA: Snega će biti i pre nego što smo ga očekivali! Evo kakvo će vreme biti u Srbiji za PRAZNIKE

Autor: Republika

Vesti

16.12.2020

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snežne padavine nas brzo očekuju, spremite toplu odeću, rukavice i kape!

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Meteorolog RHMZ-a Nedeljko Todorović oktrio je danas kada nam stiže sneg, kakvo će biti vreme za Novu godinu, ali i kakav januar je pred nama.

- Već sledeće nedelje ćemo biti bliži pahuljama - najavio je Todorović u Jutarnjem programu Pink televizije.

 

 

On je rekao da narednih 7-8 dana, do 24. decembara, neće biti zahlađenja.

- Osnovna karakteristika je pojava magle u jutarnjim satima, odnosno niska oblačnost. Negde se ta oblačnost i magla izmaknu, bude sunčano, oko desetak stepeni, a negde ostane pa bude pet stepeni maksimalno. Sada je prosečna maksimalna vrednost oko pet stepeni, a ovih dana biće malo iznad, dakle toplija varijanta vremena - kazao je srpski meteorolog. 

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Nedeljko Todorović

On je istakao da se u nedelju očekuje da jača jugoistočni vetar, ali da on neće biti jak kao košava u prethodnom periodu. 

Evo šta kaže, kada bi moglo da zaveje:

- Između 25 i 28. decembra dolazi kratko naoblačenje i zahlađenje s padavinama, sneg pre svega u planinskim predelima, u nižim krajevima pola-pola. Sredinom dana moglo bi malo da se zabeli - rekao je Todorović.

 

 

On je taj period nazvao "pokušaj zahlađenja sa snežnim padavinama" i dodao da do kraja godine i početka januara nema ozbiljnih zahlađenja s ozbiljnim snegom.

- Do kraja godine snega neće biti mnogo, možda tokom ovog zahlađenja od 25. do 28. decembra, i to do 20 centimetara sna planinskim područjima. U januaru će se nastaviti kiša-sneg intenzitet - zaključio je meteorolog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading