POKAŽIMO KOLIKO SRCE IMAMO, OLIVER ČEKA NAS: Spasili smo Minju, hajde da spasimo i NJENOG DRUGARA!

Autor:

Vesti

10.12.2020

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon jučerašnjih sjajnih vesti da su prikupljena neophodna sredstva za lečenje male Minje Matić oglasili su se njeni roditelji i zamolili sve ljude koji su planirali da doniraju novac za njihovu ćerku tu pomoć preusmere na Olivera Pal Gajodija.

RepublikaFoto: facebook.com/za.oliverov.zivot
Oliver Pal Gajodi

"Naša želja, kao roditelja Minje, je da nastavimo svi zajedno borbu za Minjinog saborca u životu, drugara Olija. Ovim putem želimo da vas zamolimo da sve licitacije, kutije kao i bazare koji su bili namenjeni za našu Minju preusmerite na Olivera. Mi smo uspeli zahvaljujući svima vama, zato sada želimo da još jednom pokažemo koliko srce imamo. Oliver čeka na nas. Podržimo i spasimo još jedan život.
Hvala.
Minja sa mamom i tatom", navodi se u objavi na Fejsbuku.

Pošaljimo SMS 848 na 3030 za Oliverov život bez bolesti!

 

Podsetimo, Oliver je rođen kao zdrava beba. Nakon mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu sa detetom – nije pomerao ni rukice ni nogice. Upućen je u Novi Sad u bolnicu.

Nakon mesec dana hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza. Rečeno je da Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Sa dva i po meseca je Oliver primio prvu terapiju. Nakon toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće. I sada se nalazi u bolnici, na respiratoru.

Oliveru su neophodna sredstva za lečenje u inostranstvu, za genetsku terapiju, medikamente i medicinski potrošni materijal, fizikalne terapije, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading