LOBIRAJU PROTIV SRBA U SRCU ZAPADA! "Srpski telegraf" prozreo PAKLENI PLAN: NEGIRA SE SREBRENICA, MI SMO NAJVEĆI ZLOČINCI

Autor: B.K.

Vesti

10.12.2020

04:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potvrđeno pisanje Srpskog telegrafa da jak međunarodni lobi gura film "Kvo vadis, Aida", bošnjačke rediteljke Jasmile Žbanić. Konačni cilj jeste da ovo ostvarenje na temu zločina u Srebrenici, u kom su Srbi predstavljeni kao zločinački narod, dobije Oskara, najprestižniju svetsku filmsku nagradu.

Foto: Srpski telegraf
POTVRĐENO NAŠE PISANJE: Ovo je tek početak strašne kampanje

Naime, ovom filmu uspelo je ono što nikad nije nijednom drugom, osvojio je tri glavne nagrade na prestižnom (očigledno samo na papiru) londonskom festivalu (London Film Week) u prestonici Engleske. Priznanja su stigla za najbolji film, najbolju rediteljku i najbolju glumicu (srpska glumica Jasna Đuričić). U filmu, inače, Ratka Mladića glumi Boris Isaković, suprug Jasne Đuričić.

Novo ostvarenje autorke kontroverznog filma "Grbavica", kao što smo već pisali, finansiralo je devet zemalja, sa Turskom (gle čuda) na čelu. Na spisku su još i BiH, Austrija, Holandija, Nemačka, Poljska, Francuska, Norveška i Rumunija.

Aidina sudbina

Ratna drama prati sudbinu Aide, koja radi kao prevodilac za mirovne snage UN u Srebrenici. Kada srpska vojska preuzme vlast u gradu, njena porodica i hiljade stanovnika traže zaštitu unutar UN kampa. Kao insajder u pregovorima, Aida ima pristup svim informacijama i pokušava da spasi svoju porodicu od sigurne smrti.

Naravno, Srbi su sve vreme predstavljeni kao zločinci i genocidan narod, a posebno Ratko Mladić.

Nimalo slučajno, film je dočekan hvalospevima u američkim mejnstrim medijima, kao što su Holivud riporter i Skrin dejli. Istovremeno, pojedine međunarodne organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava na sve moguće načine ga promovišu. Pokazalo se to i na primeru festivala u Londonu.

Jasmila Žbanić se nada da će posle 20 godina ponoviti uspeh filma "Ničija zemlja" Danisa Tanovića. Podsetimo, njegov film je 2001. osvojio Oskar za najbolji film van engleskog govornog područja. "Ničija zemlja" je crna komedija o dva vojnika, muslimanu i Srbinu, koji su se zatekli između neprijateljskih linija ni na čijoj zemlji. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading