Sergej Trifunović: "Srbi su počinili genocid u Srebrenici"

Autor:

Vesti

11.07.2019

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović oglasio se saopštenjem u vezi sa ratnim dešavanjima u Srebrenici od pre 24 godine.

Foto: twitter.com/WhistlerDick
Sergej Trifunović, Dragan Đilas i Boško Obradović

"Na današnji dan, postalo je pravilo da se političari određuju prema genocidu koji se dogodio u Srebrenici, neki prihvataju odluku Međunarodnog suda, neki se ograđuju, pa se onda njihove izjave komentarišu. Zamenile su se teze, ovaj dan treba da bude posvećen žrtvama, sećanju na nešto što je mračan deo istorije, što ne sme da se ponovi.

Ljudi koji se danas najviše deklarišu kao patriote imaju tu tendenciju da pod parolom svog patriotizma brane najmračniju deceniju naše istorije umesto da vole svoju zemlju, i rade na tome da ljudima u njoj bude dobro. A biće nam dobro onda kad uspostavimo regionalni mir, onda kad niko sa ovih prostora ne bude posmatrao ceo jedan narod kroz vizuru postupaka pojedinaca koji su bili zločinci.

Zato na ovaj dan želim da još jednom ukažem poštovanje žrtvama genocida, jer to jeste bio genocid, kako su definisale Ujedinjene nacije kao međunarodni zločin namernog potpunog ili delimičnog uništavanja nacionalnih, etničkih, rasnih i religijskih grupa. 

Da podsetim da blagostanje i uzajamno poštovanje ne možemo graditi bez zrelog osvrta na prošlost i konačnog otklona od zločinaca čiji su postupci imali katastrofalne posledice".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
Dax

11.07.2019 10:08

Ovog srbomrzca treba proterati iz Srbije.

Sara

11.07.2019 10:08

Jel imaš ti nešto lepo da kažeš o srbima? ili samo loše protiv svoje zemlje i svog naroda... pardon protiv Srbije i srpskog naroda...

Biljana

11.07.2019 10:08

Trifunovicu je zaista bolje da cuti

Nika

11.07.2019 10:09

Trifke,ne pravi se pametan