DANAS PADA KONAČNA ODLUKA: Evo šta će biti sa Srbima koji za za praznike dolaze iz inostranstva

Autor: Mondo, Republika

Vesti

09.12.2020

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da se radi na merama koje će biti uvedene za osobe koje dolaze iz inostranstva tokom praznika i istakao da će biti usvojene one mere koje će zaštititi zdravstveni sistem.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar

- Radimo na tome šta ćemo sa merama za ljude koji zele da dođu. Mi smo svesni da ljudi ne dolaze ovde da bi sedeli kod kuće, jer i tamo gde žive su najstrože mere. Donećemo odluku da zaštitimo naš zdravstveni sistem, jer on to ne bi mogao da izdrži - rekao je Lončar za RTS.

Lončar je rekao i da nije za organizovanje proslava Nove godine.

Istakao je, takođe, da se mora naći rešenje za skijališta da rade trećinom kapaciteta.

- Bezbedno je kad skijate na stazi, ali moramo da nađemo rešenja za hotele, da se tu poštuju mere, rekao je Lončar.

On je naveo da niko "nije ćorav" i da je jasno da gazde pojedinih kafića otvaraju lokale za svoju ekipu i na taj način "varaju sami sebe".

RepublikaFoto: TANJUG/JAROSLAV PAP

Lončar je naveo da mere daju rezultate, ali da nije realno da ih daju tako brzo i da će rezultati biti bolji ako se mere budu primenjivale.

Govoreći o neujednačenim stavovima medicinskog i političkog dela Kriznog štaba, Lončar je kazao da lekari stvari sagledavaju iz jednog ugla, ali i da postoji tačka gledišta prema kojoj treba zaraditi novac kojim se kupuju lekovi i medicinska oprema i kojim se povećavaju plate.

-Pogledajte koliko je bilo zemalja sa zatvaranjem, da im je propala ekonomija, a da nisu dobile nekakav validan rezultat. Ono što je nama neophodno je jedinstvo. Strpite se da pobedimo koronu, rekao je Lončar.

On je naveo da će mala količina vakcina stići do kraja godine jer ih nema dovoljno, a da će ih dovoljno biti tek na jesen sledeće godine, kada ćemo moći da odahnemo.

- Do tada moramo da budemo disciplinovani, do leta nam sledi borba, kazao je Lončar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading