OD SADA KOVID AMBULANTA I ZA DECU: Mališani koji imaju simptome biće javljaće se OVDE

Autor: Blic, Republika

Vesti

08.12.2020

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kovid ambulanta za decu biće otvorena od 07.00 do 21.00 sati.

RepublikaFoto: Telegraf/NemanjaPancic
Foto: Ilustracija

U Kragujevcu je danas otvorena prva kovid ambulanta namenjena deci, i nalazi se na odeljenju dečije ORL, u zgradi ATD –a. Sva deca koja imaju simptome infekcije korona virusom od sada će se javljati tu, da se ne bi mešala sa odraslim osobama.

- Epidemiološka situcaija u gradu je tokom protekle dve sedmice pokazala da se veliki broj dece školskog uzrasta javio u ordinaciju pedijatra. To su bila deca koja su u kontaktu sa kovid pozitivnim roditelijma, drugarima - kaže Mirjana Ilić, načelnica službe za zdravstvenu zaštitu dece.

Kovid ambulanta za decu biće otvorena od 07.00 do 21.00 sati.

- Tu je i laboratorija koja će raditi sve analize i antigenski test koji će davati pedijatrima smerice za dalje lečenje. Da bi što brže rešavali probleme, otvorili smo kovid ordinaciju za decu. Do sada su klinčke slike kod dece bile blaže, mališani su prolazili i bez simptoma - dodala je Ilić.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading