ĐENERALOVE NAOČARE NAĐENE NA ZLATIBORU?!

Autor: novosti.rs

Vesti

07.11.2017

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno otkriće masovne grobnice u pećini Cerova na Zlatiboru, potkrepljeno svedočenjima najstarijih meštana ovog kraja, pokazalo je da su na ovom mestu u junu 1945. surovo i bez presude likvidirani srpski mladići, povratnici iz rata.

RepublikaFoto: youtube.com/The Darco
Dragoljub Draža Mihajlović

Prethodnih dana, speleolozi su se još jednom spustili na dno jame, a među kostima pronašli su jedan prepoznatljiv predmet - staklo i deo okvira za naočare, koje liče na one koje je uoči streljanja 1946. godine nosio general Dragoljub Draža Mihailović, komandant Jugoslovenske vojske u otadžbini, pišu "Novosti".

"Novosti" su ranije pisale da je na na zlatiborskom brdu Cerova otkrivena masovna grobnica likvidiranih povratnika iz rata.

Sumnja se da je tu pogubljeno između 200 i 300 mladića.

Viši sud u Beogradu rehabilitovao je u maju 2015. godine komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljuba Dražu Mihailovića.

Mihailoviću su vraćena građanska prava koja su mu bila oduzeta u političko-ideološkom procesu komunističkog režima 1946. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading