Premijerka saopštila ZASTRAŠUJUĆE VESTI: Broj mrtvih od korone VEĆI NEGO JUČE! NOVI CRNI REKORD

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.11.2020

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i izvršni direktor Konzorcijuma "GH Holding" Gregor Jernejc potpisali su danas ugovor o izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Vojvodine (KCV).

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

Potpisivanju ugovora sa izabranim izvođačem radova u Vladi Srbije prisustvovala je i premijerka Ana Brnabić, kao i šefica Regionalnog predstavništva EIB za Zapadni Balkan Dubravka Negre.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da su korona brojke sve lošije i da je broj zaraženih kovidom 19, prema preseku u 12 sati, nešto lošiji nego juče u podne. I broj preminulih je veći nego juče, navela je Brnabić.

- Čitava zemlja je u teškoj situaciji. Pozivam sve da shvatimo ovu borbu kao borbu svakog pojedinca za celo društvo, molim da se poštuju mere, da pomognemo zdravstvenim radnicima - rekla je Brnabić novinarima u vladi nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem radova na rekonstrukiciji i izgradnji KC Vojvodine.

Radovi u KCV obuhvataju rekonstrukciju i dogradnju lamela B i C Urgentno dijagnostičkog centra površine više od 33.000 kvadratnih metara, dogradnju tople veze sa postojećim klinikama u sklopu KCV, kao i tehničkih blokova sa saobraćajnicama i parkinzima.

U sklopu lamela B i C biće hirurški blok sa 16 operacionih sala, jedinice intenzivne i poluintenzivne nege i stacionar sa ukupno 348 kreveta.

Glavni prijekat za taj klinički centar je završen 2015. godine, a građevinska dozvola dobijena oktobra 2016. godine. Za izvođača radova na tenderu je izabran Konzorcijum "GH Holding" iz Ljubljane i Delta Inženjering iz Beograda.

Izvođač ima rok od 30 dana da krene sa pripremnim radovima, a rok za završetak radova je 29 meseci od potpisivanja ugvora između investitora i izviđača radova. Potpisivanju ugovora su prisustvovali i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i direktorka KCV Edita Stokić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading