VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNI PERIOD: Najniža temperatura U MINUSU, a da li to znači i SNEG?!

Autor:

Vesti

22.11.2020

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji se danas očekuje suvo i hladno vreme, s lokalnom pojavom jutarnje magle i slabog mraza, a oblačno i potom tokom dana delimično razvedravanje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS).

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od -4 do 2, a najviša od 4 do 9 stepeni.

U Beogradu suvo i hladno, pre podne umereno oblačno, a zatim delimično razvedravanje. Vetar slab, jugoistočni. Najniža temperatura od -2 do jedan, a najviša oko sedam stepeni.


U ponedeljak ujutro slab mraz, magla i niska oblačnost, koja će se u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka ponegde zadržati duže tokom dana. U ostalim krajevima malo do umereno oblačno, a na planinama pretežno sunčano.
Foto: printscreen/RHMZ

Uveče i u toku noći na severu Srbije, a u utorak ponegde i u brdsko-planinskim predelima uz prolazno naoblačenje moguće su slabe mešovite padavine (kiša i sneg), a zatim do kraja perioda uglavnom suvo, stabilno i prosečno hladno vreme sa čestom pojavom magle i niskih oblaka u nižim predelima, a sa više sunčanih intervala na planinama.

Poznati meteorolog otkrio kada će pasti sneg

Meteorolog Nedeljko Todorović izjavio je juče da slabog snega narednih dana može biti samo na planinama. 

- Ako bude pahulja u nižim predelima, one se neće zadržavati jer je tlo još toplo - navodi Todorović.

On je istakao da narednih 10-15 dana nema ozbiljnog naoblačenja i prave zime, a u planinskim predelima bar do prve sedmice decembra neće biti snega.

- Sredinom decembra postoji realna mogućnost da bude malo snežnih padavina, nemoguće je sada toliko precizno odrediti - napomenuo je meteorolog za RTS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading