Žešći redovi za pultom: Doktor Kon otkriva da li i za RESTORANE BRZE HRANE važi ograničenje radnog vremena!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

08.11.2020

15:31

Radno vreme svih prodavnica, restorana, kafića, kladionica, klubova ograničeno je do 23 časa, a ta epidemiološka mera traje skoro mesec dana. Ipak, deo njih, i pored strahovitog rasta broja novoobolelih od koronavirusa u Srbiji, ovu meru i dalje ne poštuje.

Tanjug/S. MILJEVIĆ
Predrag Kon

Naime, iako su članovi Kriznog štaba rekli da su jedini izuzeci apoteke i pumpe, mnogi restorani brze hrane bili su otvoreni i posle 23 časa, a pred njima dolazilo je do stvaranja podužih redova.

Vodilo se dosta polemike oko objekata brze hrane koji imaju pultove i gde ne morate da uđete kako bi poručili hranu. Da li im je dozvoljeno da rade ili ipak nije?

Kako se stvaraju ogromni redovi pred pultovima dok se čeka porudžbina, logično je da i ovakav vid rada bude zabranjen, a to je potvrdio i epidemiolog dr Predrag Kon.

 

 

 

- Ni njima nije dozvoljeno da rade posle 23 časa - rekao je kratko dr Kon.

Krizni štab predložio je pre dva dana da se zabrani okupljanje više od pet ljudi kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru. Takođe, pored mini raspusta koji je naredne nedelje namenjen osnovcima, njima će se pridružiti i srednjoškolci.

Komentari (0)

Loading