GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA ZATVORILA GRADILIŠTE: Bivši ministar zida na divlje

Autor:

Vesti

07.11.2020

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i bivši ministar zdravlja i visoki funkcioner JUL prof. dr Milovan Bojić započeo je na divlje, bez dozvola i papira, gradnju bazena.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Milovan Bojić

Radove izvodi u dvorištu porodične kuće, u Ulici generala Save Grujića 24, na beogradskoj opštini Savski venac. Zbog nelegalnih radova građevinska inspekcija je zatvorila gradilište i radovi su obustavljeni.

ŠTA KAŽU KOMŠIJE

Kako su za Srpski telegraf ispričale komšije poznatog doktora, danima su brujale mašine.

- Radilo se sve u šesnaest. Onda je odjednom sve prestalo. Kada smo videli nalepnicu koju su postavili inspektori, postalo je jasno i zašto - ispričao je jedan od komšija dr Bojića.

Na slikama koje objavljujemo jasno se vidi dopola izgrađen bazen, razbacan građevinski materijal, ali i odluka o zatvaranju gradilišta, koju je istakla građevinska inspekcija.

Foto: googlemaps.com/printscreen
velelepna vila na Savskom vencu

Bojić: Gradim zbog bolesnog sina, koji je nepokretan, ne vidi i ne čuje

Doktor Bojić je za Srpski telegraf u petak potvrdio da gradi bazen ispred kuće. Kako navodi, to radi zbog sina, koji je teško bolestan od rođenja, i on se, kaže, već 20 godina bori kako bi pomogao detetu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Doktor Milovan Bojić

- Tačno je, započeo sam izgradnju bazena, prijavio sam nadležnima građevinske radove i prikupio svu potrebnu dokumentaciju. Problem jeste što nisam stigao na vreme to da odnesem u opštinu, ali sam i taj propust ispravio. Bazen pravim zbog sina, koji je teško bolestan. Imao je 150 operacija, nepokretan je, ne može da koristi ruke, ne vidi, ne čuje... Kako bi mu se olakšao život i ublažili bolovi, neophodno je da svakog dana uz radnu terapiju ima i hidromasažu i hidroterapiju u bazenu. Zbog toga sam i započeo da ga pravim u dvorištu - rekao je dr Bojić.

On ističe da planira da, pored bazena, podigne centar za decu ometenu u razvoju, koji će testamentom ostaviti državi da bi deca sa smetnjama mogla na ovom mestu da dobiju potrebnu terapiju.

ČESTO U ŽIŽI

Podsetimo, o dr Bojić su mediji često pisali, a afere ga prate još od perioda vladavine Slobodana Miloševića. Tada je, kao kadar JUL, bio ministra zdravlja u vladi Mirka Marjanovića. Zvali su ga kasnije i Šešeljev lekar, zbog bliskosti s liderom radikala, o čijem je zdravlju brinuo dok je ovaj bio u Hagu. Pre osam godina prvostepeno je osuđen na 10 meseci zatvora, po optužbi da je od 1995. do 2000. godine oštetio Institut Dedinje, ali ga je tri godine kasnije Apelacioni sud oslobodio optužbi. Dovođen je i u vezu s manipulacijama u privatnoj klinici Ostrog, za koju je važilo da je njegova, mada on tvrdi da je tamo samo radio i da je to njegova jedina veza s tom ustanovom.

Na pitanja koja smo u petak poslali građevinskoj inspekciji nismo dobili odgovore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading