Saopštenje Udruženja sudija i tužilaca Srbije: Osuda napada na kandidate za Državno veće tužilaca

Autor:

Vesti

21.10.2020

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje sudija i tužilaca (UST) najoštrije osuđuje iznošenje neproverenih informacija od strane predstavnika pojedinih strukovnih udruženja, kojima se implicira da se za određene kandidate za izborne članove Državnog veća lobira od strane države, odnosno da postoje ''državni'' kandidati, sve sa ciljem urušavanja profesionalnog integriteta istih. UST osuđuje i pisanje medija, odnosno pominjanje kandidata Borisa Pavlovića i Ivana Konatara u ovom kontekstu, inicirano upravo ovakvim postupcima predstavnika pojedinih strukovnih udruženja.

Foto: Public

UST je više puta jasno iznelo stav da su ovo izbori tužilačke organizacije i pozvalo na jedinstvo struke u cilju pronalaženja najboljih programa rada i kandidata, zbog čega sa žaljenjem gleda na dalje urušavanje profesije i svojevrsnu politizaciju izbora za Državno veće tužilaca.  

 

UST podseća da su svi kandidati dužni da poštuju prava drugih kandidata prilikom iznošenja programa, što se svakako odnosi i na javne nastupe. UST poziva na elementarnu etiku strukovnih udruženja u pogledu sredstava kojima se koriste u kampanji i koncentrisanje kampanje svih kandidata na predstavljanje postignutih rezultata i ideja za razvoj i unapređenje tužilačke organizacije. UST poziva Državno veće tužilaca da bez odlaganja zaštiti prava svih kandidata u toku izbornog postupka.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading