OVO ĆE OBRADOVATI MNOGE STUDENTE: Profesorka Pavlović više ne ispituje, OTIŠLA U PENZIJU

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

07.10.2020

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strah i trepet među studentima Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu bila je profesorka Mila Pavlović. Bila, jer je, izgleda, na sreću mnogih studenata, profesorka otišla u penziju, pa će generacije zaplašenih studenata moći da odahnu. Prolaznost na njenim ispitima je bila toliko mala da joj je bilo dozvoljeno da studente ispituje samo pismeno.

RepublikaFoto: Geografski fakultet
Mila Pavlović

Već sam pomen ispita Geografije Srbije, na trećoj godini i Geografija regije i Zaštita prirode Srbije, sa četvrte godine, izazivao je  strah kod studenata. Zvali su je i Čeličnom Ledi prestoničkog univerziteta.

Grupe studenata ranije su se javno žalile na nju. Tako je Goran Petrović iz Kosjerića čak 19 puta polagao ispit kod ove profesorke i svaki put je oboren - bez objašnjenja.

Profesorka je govorila da časno i pošteno radi svoj posao.

- Svi studenti su mi jednaki i ja od njih očekujem samo da mi pokažu znanje. Student može da bude nezadovoljan ocenom i postoji zakonska procedura koju svaki student zna, pa su eventualni problemi rešivi. Ali ispiti se ne polažu preko medija. Neprijatnosti koje sam imala bile su medijske kampanje. Bilo mi je nedopustivo da se u njih upuštam - rekla je ranije profesorka Pavlović za Nedeljnik.

Ministar prosvete Mladen Šarčević, kolega sa studija profesorke Pavlović, rekao je krajem 2018. godine da je ona "malo babaroga".

Na pitanje da li zaista njeni studenti moraju da znaju koliko je u Jugoslaviji bilo zasađeno hektara ječma, suncokreta, hmelja i crvene paprike u 1995. godini, koliko je turista posetilo Crnu Goru 1939. godine, rekla je tada: "Ne, naravno. Nikada ih to nisam pitala. To su pisali oni koji nemaju veze sa geografijom."

Profesorka je rekla i da joj je najteže padalo što geografi teško pronalaze posao:

- Najstrašnije mi je kada kupujem novine na trafici, pa me iz nje pozdrave sa: "Dobar dan, profesorka!"

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading