U ustanovama socijalne zaštite 77 zaraženih koronom

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.09.2020

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih zaraženo je 56 korisnika i 21 zaposleni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima Knjaževac, Subotica, Novi Sad - RJ Liman i RJ Novo naselje, Kanjiža, zatim Domu za lica ometena u mentalnom razvoju ''Srce u jabuci'' u Jabuci i Ustanovi za odrasle i starije ''Gvozden Jovančićević'' Veliki Popovac.

Takođe, zaraženih ima u Ustanovi za decu i mlade ''Sremčica'' u Beogradu, Centru za socijalni rad u Vranju, Centru za socijalni rad u Kraljevu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Kladomox plus'' u Kelebiji, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Terza Eta'' u Priboju i Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Kuća nege'' u Subotici.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.016, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 405, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Rešenjem o zabrani rada Ministarstva, Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'', Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Stara pruga'', Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Radost'' u Negotinu ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je donelo rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ''Nada'' u Beogradu.

Kako se navodi, korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading