OD VRELINE NE MOŽE DA SE DIŠE: Ovo je najtopliji dan u 2020. godini, a evo kada je u Srbiji bilo najvrelije ikada!

Autor: Republika

Vesti

30.08.2020

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Današnji dan ostaće zapisan kao najtopliji ove godine u Beogradu, ali i u mnogim drugim gradovima širom Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), temperatura u 15.00 časova u Beogradu je prvi put u 2020. godini dostigla 36. podeok, ali to ne znači da je danas pakleno samo u prestonici.

Ista temperatura izmerena je i u Somboru, Kikindi, Loznici, Sremskoj Mitrovici i Ćupriji, stepen manje u Novom Sadu, Valjevu, Kruševcu i Kragujevcu, dok je nešto prijatnije ovog popodneva na istoku naše zemlje.

Najtopliji avgustovski dan u Beogradu u poslednjih 130 godina bio je 5. avgust 2017. kada je izmerena temperatura od 40 stepeni. A, najtopliji dan svih vremena u našoj zemlji bio je 24. jul 2007. kada je u Zaječaru bilo čak 45 stepeni.

Poslednje prognoze, međutim, pokazuju da nam zahlađenje stiže već u toku sutrašnjeg dana, pa ćemo od utorka do kraja nedelje imati maksimalne temperature od 23 do 25 stepeni, a noći će biti mnogo prijatnije za spavanje, pa ćemo se ujutro buditi na 14-15 stepeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading