OZDRAVIO NAJMLAĐI PACIJENT KC NIŠ: Beba zaražena u prvoj nedelji pobedila koronu

Autor: Kurir, Republika

Vesti

23.08.2020

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beba koja je u prvoj nedelji života bila pozitivna na koronu uspešno je izlečena, potvrdila je dr Anđelka Slavković, koordinatorka dečje kovid bolnice i direktorka Klinike za dečju hirurgiju KC Niš.

Foto: Ilustracija

Ona je podsetila da su bebu staru svega sedam dana sa simptomima korone u KC Niš doveli roditelji, nakon čega je virus laboratorijski potvrđen i beba je zadržana na lečenju. Dr Slavković je istakla da u kovid bolnici u KC Niš trenutno nema dece pozitivne na korona virus.

- Beba nije bila u teškom stanju, redovno je primala terapiju, bila je dobro sve vreme i testovi su pokazali posle dve nedelje da nema nikakvih tegoba i da je negativna. Jedino je uzrast bio problematičan, ipak je to naš najmlađi pacijent. Roditelji su je doveli kad je imala sedam dana, bila je smeštena u kovid bolnici - navela je doktorka i dodala da su se protekle nedelje porodile tri trudnice pozitivne na kovid-19, te da se iščekuje porođaj još jedne.

- Trenutno nema zaražene dece, četvoro ih je u kovid bolnici sa respiratornim simptomima. Svu decu koja imaju respiratornu simptomatologiju, bez obzirana to što su njihovi testovi na koronu negativni, tretiramo drugačije, uvek smo na oprezu, jer ipak testovi nisu pouzdani u potpunosti. Tri trudnice su se porodile, te bebe su dobro i negativne su na koronu. Četvrta trudnica pozitivna na koronu je iz Preševa, smeštena je u odvojenom delu na ginekologiji i za sada je sve dobro - istakla je Slavkovićeva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading