(FOTO) MALA SARA SLIKA MAMU I SVE HEROJE POD MASKAMA: Ćerka doktorke s prve linije fronta protiv korone OVAKO zahvaljuje lekarima!

Autor:

Vesti

18.08.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Nataša Gocić Perić je koordinatorka KOVID centra u KC Vojvodine. Od početka epidemije korone na prvoj je liniji borbe. Radila je danima i noćima, spasavala živote. Mesecima nije zagrlila i poljubila ćerkicu Saru (9). Mamina ljubimica, iako mala, shvatila je koliko je važno sve što njena majka radi, a onda se u borbu uključila na svoj način.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Nataša i Sara

Pošto ima veliki talenat za slikanje, Sara je počela svakodnevno da crta najveće heroje ovog vremena, lekare, a svoja mala umetnička dela objedinila je pod imenom "Osmesi pod maskama". Slike štampa i na majice i šolje i daruje ih svojim junacima.

Doktorka Nataša kaže da je oduvek bila svesna da ima izuzetno dete. Dete koje je sticajem okolnosti sada brzo odraslo. Reč ima Sara...

- Na ideju za ciklus "Osmesi ispod maske" sam došla jer znam koliko se mama trudi da bude vesela i kad je najteže. Sada zbog maske ne mogu da joj vidim taj osmeh, ali su tu oči, na kojima sve raspoznajem. Kada se vrati kući, prvo je pitam koliko ljudi je tog dana izlečila - priča Sara za Srpski telegraf.

Kako kaže, najviše joj je nedostajalo da zagrli mamu, budući da od marta nisu zbog Sarine bezbednosti smele da imaju nikakav fizički kontakt. O tome za naš list govori mama Nataša:

- U proteklim mesecima najviše nam je nedostajalo da se grlimo i njuškamo, to smo stalno radile, Sarin tata je devet godina radio u inostranstvu i uvek smo bile upućene jedna na drugu. Za vreme ove krize i povratkom njenog oca njih dvoje su se zbližili, ali iako sam puno radila i bila na ovaj način odvojena od Sare, nismo izgubile našu vezu. Često sam dolazila sa posla umorna, znajući da je željna moje pažnje, a ona bi me pokrila i pustila da spavam. Pokazala je izuzetnu brižnost i strpljenje u ovim teškim okolnostima - navodi hrabra doktorka i naglašava podršku koju je, osim od porodice, imala i od celog komšiluka, koji je brinuo o Sari dok se ona borila za živote najtežih pacijenata.

S druge strane, Sara moli da pomenemo učiteljicu Miroslavu, koja je prva prepoznala njen talenat, drugare iz odeljenja u OŠ "Vasa Stajić" i drugara iz zgrade Olivera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading