Nagle promene koje brinu: Tinejdžer previše troši, slabo spava i drma ga euforija? To znači da se OVO desilo!

Autor: magazin.novosti.rs, Republika

Vesti

08.08.2020

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada im u stomaku "prorade leptirići", adolescenti iznenada počinju da se ponašaju sasvim drugačije nego što su roditelji navikli da ih viđaju. Naučnici kažu da bi se za mnoge od njih čak moglo reći da nisu pri "čistoj svesti".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Istraživanje stručnjaka sa Psihijatrijske univerzitetske klinike u Bazelu pokazalo da su oni koji su se zaljubili u prvi mah pokazivali i oblike ponašanja koji se graniče sa maničnim stanjem. U svakom slučaju se ponašaju tako kao da imaju “krila”.

Istraživači iz Švajcarske su ispitivali 117 sedamnaestogodišnjaka, kada su utvrdili da su imali duplo više kreativne energije i ideja u fazi zaljubljenosti, da su spavali bar sat manje svake noći nego uobičajeno i trošili su previše novca.

 

 

 

- Gotovo je prirodno da tokom rane zaljubljenosti tinejdžer počne da se ponaša toliko čudno i nekontrolisano da pokazuje i karakteristike koje se pripisuju hipomaniji - blažem obliku maničnog stanja - kaže Serž Brand, glavni autor projekta.

No, to i dalje ne znači da morate da ga držite u kućnom zatvoru, zavezanog, jer će to stanje proći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading