Da li korona izaziva STERILITET? Ovo je ŠOK odgovor direktorke Batuta

Autor:

Vesti

31.07.2020

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnjoj konferenciji za medije, novinari su pitali da li postoje saznanja da koronavirus izaziva sterilitet. Odgovor je dala dr Verica Jovanović, direktorka Instituta “Batut”.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

- U svakom slučaju ovaj virus ne štedi nijednu grupu, niti je bilo ko pošteđen. Kao što smo imali priliku da čujemo, osim toga što predstavlja grupu virusa koja napada respiratorne organe, utiče na kardiovaskularni sistem i sve druge organe. Sigurno da postoje mogućnosti, istraživanja će dati precizne podatke. Istraživanja koje je sprovela doktorka imali smo priliku danas da vidimo u novinama, pojedini podaci će sigurno biti istraženi i dalje. Istraživanja koje se sprovode u svestu su sistematska, potrebno je vreme, a osobe koje se u različitim stručnim oblastima se bave rizicima i posledicama će dati svoje zaključke - rekla je dr Jovanović.

Da podsetimo, pitanje je postavljeno na osnovu istraživanja koje je dr Dragana Bojović Jović sprovodi od maja na malom uzorku od 30 žena i 15 muškaraca koji su preležali kovid-19, starosti od 18 do 45 godina. Prema podacima doktorke iz GAK "Narodni front", mogućnosti za ostvarivanje potomstva odmah nakon izlečenja od korona virusa, su minimalne.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Todor

31.07.2020 18:18

Mogućnosti za ostvarivanje potomstva odmah nakon izlečenja od korona virusa, su minimalne oko 7 procenata.

Dragiša

31.07.2020 20:45

@Todor - Užas! Ljudska vrsta će da izumre.