Država 10 godina tolerisala pljačku! Podigla se velika prašina nakon našeg pisanja o kamenolomu

Autor:

Vesti

21.07.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz kamenoloma u Alin Potoku kod Čajetine izvađeno je više od 100.000 kubika kamena, a da državi nije plaćen dinar. I umesto da vlasnik "Karavan kopa" Goran Mihailović, koji stoji iza svega toga, bude pozvan na odgovornost, opstruira se rad preduzeća "PRFL agregati", koje je preuzelo kamenolom i u potpunosti poštuje zakon.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Foto: Ilustracija

Tekst koji je naš list juče objavio o tome da firmi "PRFL agregati", koju zastupa Filip Pjević, nije odobren traženi kontingent eksplozivnih materijala neophodnih za rad, zbog čega mašine na kopu stoje, a preduzeće je primorano da otkazuje poslove i trpi milionsku štetu, odjeknuo je u Čajetini i okolini kao bomba. Nikom nije jasno zašto Sektor za vanredne situacije MUP sabotira firmu koja je ispoštovala ama baš svaki propis, za razliku od prethodnika koji nije nijedan.

Pjević ni juče nije dobio nikakav odgovor na podnet zahtev, a Srpskom telegrafu juče, na upit poslat preko biroa za komunikacije MUP Srbije, stigao je štur odgovor:

- U vezi sa podnosiocem zahteva, koji uslužno vrši navedene poslove za firmu "PRFL agregati", obaveštavamo vas da je postupak u toku i da će rešenje biti izdato u roku i u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku. 

Isplivali svi prljavi detalji

- Za razliku od vlasnika "Karavan kopa" Gorana Mihailovića, koji je deset godina bez ijednog papira i bilo kakve nadoknade eksploatisao kamenolom u Alin Potoku, mi imamo sva potrebna dokumenta i uredno plaćene takse. Mihailović je 2017. pokušao da ospori naš zahtev za zakup kamenoloma, sve je dospelo do suda, gde su se saznali prljavi detalji, kojima se služio više od decenije - objašnjava Filip Pjević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Željko

21.07.2020 17:34

A što su ljudima popucali temelji od kuća, a što više u alin potok nema kuda da se dodje jer je put uništen?