Uzela je knjige iz biblioteke pre 8 godina, a onda je ceo slučaj završio kod izvršitelja

Autor: RTS, Republika

Vesti

01.07.2020

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Knjige iz Biblioteke grada Beograda moraju da se vraćaju na vreme, u suprotnom stižu opomene, pa i kazne. U slučaju jedne Beograđanke, stiglo se čak i do izvršitelja.

Foto: Tanjug
Foto: Ilustracija

U februaru 2012. godine jedna Beograđanka je pozajmila pet knjiga iz Biblioteke grada Beograda. Pošto ih nije vratila na vreme, poslate su joj opomene. 

- U februaru je uzela knjige, a u maju je poslata prva opomena. To je detaljna pismena opomena na koju se nije odazvala. U svim takvim slučajevima predmet šaljemo Javnom gradskom pravobranilaštvu jer su sve knjige vlasništvo građana Beograda, kupuju se parama građana Beograda i moraju da se vraćaju - kaže direktora te biblioteke Jasmina Ninkov.

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ
Jasmina Ninkov

Ipak, ovaj slučaj i dalje nije rešen, ni nakon tri opomene i osam godina sudskog procesa. Jasmina Ninkov kaže da se žena koja je pozajmila knjige nije javila ni na jedan poziv suda.

Slučaj je, kaže, dospeo u medije kada je došlo do izvršenja.

- Ona se obratila medijima, a ne nama. Tek sada se nama obratila - rekla je Jasmina Ninkov ističući da su joj rekli da napiše molbu i obajasni zašto ne može da plati kaznu i da će rešenje biti pronađeno.

Građanima koji nisu vratili knjige na vreme, ili ne mogu da vrate dug poručuje d ase prvo jave biblioteci, da ne čekaju da dođe do izvršitelja.

- Ona je knjige vratila, sve vreme su bile u njenom posedu - zaključila je Jasmina Ninkov.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading