KOLEGE UBILE DOKTORA-HEROJA: Ćerka Miodraga Lazića podnela prijavu zbog nesavesnog lečenja!

Autor:

Vesti

30.06.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nina Vujošević, ćerka legendarnog doktora-heroja Miodraga Lazića, podnela je prijavu inspekciji Ministarstva zdravlja zbog nesavesnog lečenja njenog oca u niškom kliničkom centru! Ona traži sankcije zbog niza nepravilnosti, propusta i grešaka, a prijava se odnosi na kolege koje su vodile lečenje dr Laze od momenta kada je oboleo od koronavirusa pa do 14. aprila, kada je izgubio bitku za život.

Foto: twitter.com/printscreen/tvpink
Miodrag Lazić / Nina Vujošević

Nesavesno lečenje je prvenstveno pripisano Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, a kao glavni odgovorni označeni su zamenik direktora ove klinike R. J., kao i D. J., načelnik jedinice intenzivne nege na pomenutoj klinici.

SVE POGREŠNO

U prijavi je navedeno nekoliko grešaka koje su, prema tvrdnjama ćerke Nine, omiljenog lekara s obe strane Drine koštale života: od prijema, lečenja i ophođenja prema njemu kao pacijentu do preranog skidanja sa aparata za veštačko disanje. Kako se navodi, dr Lazić je stavljen na respirator 11. aprila ujutru, da bi bio skinut dan posle, i to nakon ponoći, a mediji prenose da je u prijavi napisano da je upravo to učinio mladi anesteziolog koji je imao tek nekoliko meseci specijalističkog staža iza sebe.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
KC Niš

PROVERILI I ZAKLJUČILI DA NISU KRIVI

Komisija Kliničkog centra Niš, koja je formirana po nalogu Ministarstva zdravlja Srbije, utvrdila je da nije bilo propusta u lečenju dr Lazića, stoji u odgovoru ministarstva Srpskom telegrafu.

- Izvršena je vanredna unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika koji su učestvovali u lečenju dr Miodraga Lazića. Provera je izvršena, komisija je mišljenja da nije bilo propusta u lečenju - kažu u ministarstvu i dodaju da je, osim toga, naložena i spoljna provera kvaliteta stručnog rada.

Srpski telegraf je pokušao da stupi u kontakt sa direktorom KC Niš dr Zoranom Radovanovićem, ali do zaključenja ovog broja on nije bio dostupan. Takođe smo pozvali Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju, gde nam je rečeno da je direktor na sastanku u Beogradu. Upućen im je i mejl, na koji nisu odgovorili do zaključenja ovog broja.

Srpski telegraf je došao u posed prepiske niških lekara (ime izvora poznati redakciji) koja govori u prilog prijavi i potvrđuje da je fatalnu grešku počinio R. J., koji je dr Lazića intubirao.

Više informacija iz rubrike Vesti pročitajte OVDE

- Čovek ga je hladno ubio... Kad je video da je zas*ao, pokušao je ponovo da ga intubira... Više pokušaja mu nije uspelo jer on to ne zna da uradi i u jednom od njih je došlo do srčanog zastoja - navodi se u prepisci u kojoj je opisan i sam tok lečenja.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Foto: Ilustracija

Kobno prebacivanje

Postoji i sumnja da li je doktor uopšte primao terapiju koju su mu odredili infektolozi, a u prijavi se, kao potpuno netačna, ističe tvrdnja da je od momenta primanja u KC dr Lazić bio u jako teškom stanju, što potvrđuje i izjava R. J. od 9. aprila da je doktorovo stanje potpuno stabilno.

Dr Lazić je tri dana lečen na Klinici za infektivne bolesti, a tamo je imao adekvatan smeštaj i negu i njegovo stanje je u tom momentu bilo stabilno. Međutim, 10. aprila je prebačen na Kliniku za anesteziju, i to na insistiranje ljudi koje Nina Vujošević optužuje za smrt njenog oca.

BIO KLAUSTROFOBIČAN

Kako naš izvor potvrđuje, dr Lazić je bio uznemiren i stavili su ga na respirator.

- Sve je išlo dobro dok nisu rešili da ga skinu posle 24 sata, što smo svi smatrali greškom jer znamo da se respirator ne isključuje na jedan dan kod respiratornog distresa. Tako je dr Lazić postao nezalečeni pacijent, klaustrofobičan, kome je sedacija oborila disajni centar, a više nije imao potporu u respiratoru. Kao klaustrofobičan, Miodrag Lazić je stalno skidao masku - piše u prepisci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Živo

30.06.2020 11:27

Žalosno i tužno. Jaučem iako čoveka ne poznajem.