Početak razvoja „pametnog grada“ u Beogradu: CarGo obezbedio besplatan internet za svoje članove

Autor: Republika

Vesti

25.06.2020

10:48

Kompanije CarGo Technologies i Telenor potpisale su ugovor o nabavci uređaja „Drivey“, koji će omogućiti besplatan internet u automobilima, ali i svuda gde se pružaoci CarGo usluge kreću. Pored toga, ovaj uređaj će omogućiti veću bezbednost u saobraćaju.

youtube.com/Car:Go Go Anywhere
Foto: Ilustracija

U prvoj fazi čak 300 automobila iz CarGo flote imaće instaliran uređaj, što predstavlja prvi korak u razvoju Beograda kao „pametnog grada“.

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić istakao je da je ovo revolucionaran projekat jer predstavlja prvi korak u razvoju Beograda kao „pametnog grada“ i da je veoma ponosan što sa kompanijom poput Telenora „pišu istoriju“ i građanima omogućavaju besplatan internet i lako povezivanje.  

„Od Telenora smo kupili uređaj ‘Drivey’ koji će biti dostupan u CarGo automobilima i koji će obezbediti mobilni internet za sve naše članove tokom trajanja usluge, pa čak i za one u romingu. Sve što je potrebno je da se povežu na Telenor mobilnu mrežu koja omogućava stabilnu, pouzdanu i brzu konekciju. Na taj način će naši korisnici moći da surfuju besplatno dok traje usluga“, objasnio je direktor CarGo.

CarGo
Drivey

Guberinić dodaje da je velika prednost to što na „Drivey 4G“ može istovremeno da se poveže do deset uređaja, čime će se internet mreža širiti ulicama Beograda, gde god se kreću CarGo pružaoci usluge.

 „Sa razvojem IoT tehnologija,  potrudili smo se da na lokalnom tržištu predstavimo jedan izuzetno praktičan i koristan proizvod koji je prilagođen navikama korisnika.  Hvala CarGo što je prepoznao potrebu za uređajem koji će njihove automobile učiniti pametnima, uslugu sigurnijom, a atmosferu za sve osobe u automobilu zabavnijom”, kazao je Saša Filipović, CMO Telenor.

„Drivey” uređaj analizira i kretanje vozila, prati nagla ubrzavanja ili usporavanja, kočenje ili oštro skretanje, prekoračenje brzine, temperaturu motora, potrošnju goriva ili ulja, a ima i podsetnik za servisiranje.

Usluga se sastoji od 4G uređaja malih dimenzija u kome se već nalazi Telenor 4G SIM kartica i koji se na jednostavan način stavlja u OBD2 priključak automobila, a zatim i uparuje sa aplikacijom na mobilnom telefonu preko koje korisnik, pored besplatnog interneta, dobija sve potrebne informacije za potpunu bezbednost u saobraćaju i to u realnom vremenu.  

Komentari (0)

Loading