Veliko priznanje za našu kardiologiju: Beograd je dobio organizaciju Evropskog kongresa za srčanu slabost 2023.

Autor: Republika

Vesti

19.06.2020

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Evropskoj kardiologiji je snažno odjeknula vest da je Beograd jednoglasno izabran za domaćina Evropskog kongresa za srčanu slabost 2023. godine. Ovaj prestižni Kongres na kome se očekuje prisustvo preko 6000 najeminentnijih stručnjaka iz Evrope i sveta je jedan od najuglednih globalnih kardioloških sastanaka.

RepublikaFoto: youtube.com/TMacademy
Prof. dr Petar Seferović

Srpska prestonica već je bila domaćin ovog kongresa 2012. godine, kada je oboren rekord sa preko 3500 učesnika. Inicijator ove konstantno uspešne aktivnosti je akademik profesor dr Petar M. Seferović, predsednik Evropskog udruženja za srčanu insuficijenciju, koje broji preko 10.000 članova. Akademik Seferović je vodeći evropski stručnjak na polju srčane insuficijencije koji je sproveo više inovativnih naučnih i organizacionih projektata iz ove oblasti u Evropskom Kardiološkom udruženju.

Činjenica da je Beograd izabran po drugi put za organizatora ovog kongresa, je još jedno priznanje našim kardiolozima i Srbiji ali i značajna promocija kongresnog i medicinskog turizma.

Srčana slabost je jedan od najvećih svetskih zdravstvenih problema, sa oko 60 miliona obolelih, izuzetno visokim mortalitetom i čestim hospitalizacijama. Čak 20 odsto ljudi starijih od 40 godina će u toku života oboleti od srčane insuficijencije, a samo polovina obolelih doživi pet godina od postavljanja dijagnoze. Zbog svoje masovnosti i kompleksnog lečenja bolest najviše opterećuju fondove zdravstvenog osiguranja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading