Posao za 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta

Autor:

Vesti

18.06.2020

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posao u zdravstvenim ustanovama dobilo je 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji i 200 medicinskih sestara i tehničara koji su školu završili sa najboljim uspehom.

RepublikaFoto: commons.wikimedia.org/Srđan Popović
Klinički centar Srbije

Najviše lekara i sestara zaposleno je u Kliničkom centru Srbije.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je od danas velika odgovornost na njima i da oni moraju da menjaju zdravstveni sistem.

- Ovo je veliko pojačanje za zdravstveni sistem koji radi 24 sata, 365 dana u godini. Na ovim mladim ljudima je velika odgovornost da brinu o zdravlju svih građana Srbije - rekao je Lončar.

On je naglasio su svi medicinski fakulteti izabrali najbolje diplomce koji su dobili posao, specijalizaciju i država im plaća doktorske studije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zlatibor Lončar

Najviše diplomaca zaposleno je sa Medicinskog fakulteta u Beogradu , gde se upisuje i najveći broj studenata.

Kroz program zapošljavanja najboljih diplomaca, u prethodne dve i po godine, posao je dobilo 400 lekara - najboljih diplomaca medicinskih fakulteta, i 500 sestara.

Sa novim zapošljavanjem, u zdravstvenom sistemu radi 500 najboljih diplomaca i 700 medicinskih sestara i tehničara. Zaposleni lekari fakultete su završili sa prosečnom ocenom 9 i 10.

David Šarenac završio je Medicinski fakultet u Beogradu sa prosečnom ocenom 10 i posao je dobio na Klinici za kardiologiju KCS, a želja mu je da se bavi interventnom kardiologijom.

- Ovo je ostvarenje sna svakog mladog doktora, jer smo odmah nakon završenog fakulteta i odrađenog pripravničkog staža i položenog stručnog ispita dobili šansu da krenemo da radimo. Sada sledi dalje usavršavanje - rekao je Šarenac novinarima.

Jelena Šubarić posao je dobila u Zavodu za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, a specijalizacija joj je epidemiologija.

- Znamo da je epidemiologija bila potrebna i ranije, a to se naročito pokazalo sada u ovoj pandemiji. Ona pruža veliku mogućnost za naučnoistraživački rad jer je povezana sa svim granama medicine - navela je ona.

Kaže da je zapošljavanjem omogućeno mladim lekarima da odlučnije koračaju kroz život, a mladim studentima da vredno uče i marljivo rade na sebi.

I Milica Stevanović posao je dobila u KBC Kosovska MItrovica kaže da joj je budućnost sada bezbedna.

- Sve što sam radila prethodnih šest godina neko je umeo da ceni i nagradi. Generacije koje dolaze imaće sada veći podstrek da rade marljivije i motivisanije - navela je ona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading