(VIDEO) Simići nisu hteli da prodaju kuću Šiptarima, objekat spaljen do temelja!

Autor: sputniknews.com, Republika

Vesti

16.06.2020

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kuća Nikole Simića u Orahovcu zapaljena je i potpuno izgorela u noći između nedelje i ponedeljka. U požaru nije bilo stradalih i povređenih, a kuća je planula baš na dan godišnjice povlačenja srpske vojske i policije iz ovog dela Metohije 1999. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

U strahu, Simići su se tada iz Orahovca preselili u Kruševac. Potresena ovim događajem, ćerka vlasnika

Tina Simić nije želela da govori za Sputnjik. Samo je rekla da porodica nije želela da proda kuću koja se nalazila na granici srpskog i albanskog dela grada.

Predsednik Privremenog organa opštine Orahovac Aleksandar Micić bio je na mestu događaja. On za Sputnjik kaže da je zatekao stravičan prizor, čiji je cilj da utera strah u kosti malobrojnim Srbima koji su ostali u Orahovcu.

27. napad na Srbe

Paljenje kuće Simića je 27. napad na Srbe i njihovu imovinu na Kosovu i Metohiji, u protekla četiri meseca. Prošle nedelje u Klini je pretučen povratnik u selu Opraške kod Istoka Petko Miletić, glava jedine srpske porodice u tom selu u Metohiji.

- Niko ne može da ostane ravnodušan na činjenicu da je zapaljena kuća, bez obzira što njeni vlasnici nisu tu. Oseća se neki pritisak koji se vezuje i za određene datume. Setite se, za Novu godinu je takođe bilo paljenje kuće, a verujemo da je ovo vezano za datum povlačenja naše vojske i policije 1999. godine. Pomešana su osećanja, tu smo gde jesmo. Nije normalno da kažem da smo navikli na ovakve situacije. Svesni smo da moramo preživljavati to što nam se događa, odlučili smo da ostanemo ovde, imamo razloge za to, posle 20 godina, navikli smo na ovaj život pod pritiskom - kaže Micić.

Na licu mesta on je zatekao kosovsku policiju koja ga je obavestila da je istraga u toku.

- Ne očekujem da će biti rezultata istrage - kaže on za Sputnjik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading