Samo pogledajte u nebo! HITNO UPOZORENJE RHMZ: U narednih sat vremena stiže žešće nevreme!

Autor: Republika

Vesti

10.06.2020

13:57 >> 13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sajtu RHMZ-a objavljeno je upozorenje na pljuskove i nepogode!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Oblačnost koja na području Mačvanskog i Kolubarskog okruga uslovljava jake pljuskove, grmljavinu i lokalnu pojavu grada u narednih sat-dva premeštaće se centralnoj Srbiji - navodi se u hitnom upozorenju RHMZ-a.

I narednih dana u Srbiji se očekuje nestabilno vreme praćeno pljuskovima i grmljavinom, stabilizacija vremena očekuje se za vikend, dok će početkom naredne nedelje opet uslediti kišni period, saopštio je RHMZS.


Prognostičar Mirjana Gulan kaže za Tanjug da je dnevno ovih dana palo između 20 i 70 litara kiše po metru kvadratno, negde i više.

Ovakvo vreme kaže nije iznađenje za jun, koji je jedan od najkišovitijih meseci u godini.

I narednih dana, sve do subote, očekuje se nestabilno vreme, sa lokalnim nepogodama, grmljavinama, ponegde i gradom, dok se u subotu očekuje sunčano i toplo vreme, bez kiše.

Tako će se zadržati i u nedelju, početkom naredne nedelje opet stižu oblaci, a u ponedeljak bi mogla da padne veća količina kiše, kaže Gulan.

Temperature će se kretati u proseku od 12 do 16 stepeni ujutru i od 23 do 29 stepeni tokom dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading