Oprez! Šta ako se zarazite na letovanju u inostranstvu: Osiguranje ne važi za lečenje od korone!

Autor: D. PETROVIĆ

Vesti

27.05.2020

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Letovanja u inostranstvu preko turističkih agencija biće moguća od 1. jula, nezvanično saznaje Srpski telegraf. Svi koji su već uplatili aranžmane za jul, avgust i septembar nemaju razlog za brigu jer se očekuje da se situacija posle epidemije korone u potpunosti stabilizuje u prvim danima jula. Individualna putovanja u Grčku biće moguća već od polovine juna.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Foto: Ilustracija

Većina agencija koje smo obišli u Beogradu i dalje ima katanac na vratima, a malobrojni koji već rade čekaju zvanične instrukcije od Jute.

- Otvorili smo kancelariju, ali još uvek ne primamo stranke. Čekamo dopis od Jute kako bismo i zvanično počeli sa radom. Što se cena tiče, sve je onako kako piše u cenovniku od pre korone i ne očekujemo da će biti većih korekcija - rečeno nam je u agenciji Belvi.

AGENCIJE RADE OD 1. JULA I OBEĆAVAJU DA NEĆE BITI POSKUPLJENJA

Najveća bojazan srpskih turista koji žele da se ovog leta odmaraju na grčkim plažama jeste šta će biti ukoliko se, kojim slučajem, u inostranstvu zaraze koronom. Brojne nedoumice vezane za putno osiguranje razrešio je direktor Jute Aleksandar Seničić.

I treći dan bez preminulih

U Srbiji je juče zabeležen i treći dan bez preminulih od koronavirusa. Testirano je 3.427 građana, od koji je 34 novozaraženih. U bolnicama je trenutno 621 osoba, a na respiratorima 11. U Srbiji je do juče registrovano 11.227 obolelih, a oporavilo se 6.067. Umrlo je ukupno 239 osoba.

- Testiranje na koronu pokriva polisa osiguranja do momenta kad se uspostavi konkretna dijagnoza. Ako se radi o KOVID-19, od tog trenutka mere karantina i eventualne medicinske pomoći ne pokriva polisa zdravstvenog osiguranja. Ipak, ukoliko je neko životno ugrožen i ima ozbiljnih problema, siguran sam da ga neće ostaviti na ulici, pomoć će mu biti pružena o trošku države u kojoj se zatekao - objasnio je Seničić i naglasio da putnici u inostranstvu moraju da poštuju zdravstvene preporuke zemlje u kojoj se nađu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Đokica

27.05.2020 11:56

Ako se zarazite na letovanju u inostranstvu osiguranje ne važi za lečenje od korone. A za lečenje treba poneti najmanje 10 hiljada evra, ako ne i više.