Dačić: Napredak Regionalnog stambenog programa naš je zajednički uspeh i potvrda posvećenosti na realizaciji dogovora o integraciji izbeglica u Srbiji

Autor:

Vesti

26.05.2020

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić prisustvovao je danas u Smederevskoj Palanci polaganju kamena temeljca za izgradnju 15 stanova za izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa.

RepublikaFoto: www.mfa.gov.rs
Ivica Dačić

U svom obraćanju ministar Dačić, koji je i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica, istakao je zadovoljstvo povodom početka gradnje zgrade s 15 stanova čiji je završetak planiran za januar naredne godine.

Izgradnja 15 stanova u Smederevskoj Palanci deo je Potprojekta 9 Regionalnog stambenog programa, vredan je više od 25 miliona evra i predviđa izgradnju ukupno 1.080 stambenih rešenja.

- Imam privilegiju, ali i posebno zadovoljstvo, da poslednjih nekoliko godina budem redovan i neposredan učesnik na različitim događajima širom naše zemlje kojima obeležavamo uspešnu realizaciju različitih faza u sprovođenju Programa. Napredak Programa je naš zajednički uspeh i potvrda naše posvećenosti na realizaciji postignutih dogovora o integraciji izbeglica u Srbiji - naglasio je ministar.

Ministar je ponovio da je realizacija Regionalnog stambenog programa važan segment rešavanja pitanja izbeglica, da je naša država dugo i uporno radila da dođe do postignuća i međunarodnih pohvala za naš učinak, i naglasio da će Vlada Republike Srbije nastaviti da podržava Regionalni stambeni program dok sve izbegličke porodice ne budu trajno zbrinute.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading