MISTERIJA! Devojčici (2) iz Majdanpeka utvrdili da ima koronu, a sad tvrde da je test POGREŠIO!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

25.05.2020

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica J. S. (2,5) koja je na testiranju bila pozitivna na koronavirus u šta su svi posumnjali jer je u kontaktu bila samo sa roditeljima koji su se nalazili u samoizolaciji kao najbliži srodnici inficirane osobe iz majdnapečkog vrtića i na dva kontorlna testa bili negativni, testirana je ponovo i njeni rezultati su takođe negativni.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Ovo je bila malo začuđujuća mogućnost za sve nas, pa reklo bi se misterija kako je do toga moglo da dodje jer je dete bilo izolovano i samo u kontaktu sa roditeljima. Nakon obavljenog drugog testa kako bi se odklonile sve nedoumice rezultati su bili negativni i to obljašnjavamo sa onih 30% posto da se u ovom trenutku kada je virus oslabio, i kada pacijenti pokazuju da su potpuno bez simptoma, testovi nesigurni. Zato pribegavamo varijanti takozvanih "brzih" orjentacionih testova kod pacijenata kod kojih postoji izvesna sumnja. Da bi bili potpuno sigurni, detetu ćemo uraditi još jednu proveru na imunoglobuline - kaže dr Dragan Fudulović direktor Doma zdravlja u Majdanpeku, koji takođe podvlači da je u ovoj Zdravstvenoj ustanovi krenulo i palnirano tetiranje radnika na antitela.

Inače, nakon drugog kontrolnog testiranja svih zaposlenih u Predškolskoj ustanovi za decu "Marija Munćan" u Majdnapeku i nihovih kontakata, prema oslednjem izveštaju iz Zavoda za javno zdravlje iz Zaječara svi rezultati su negativni, pa se očekuje donošenje odluke nadležnih da i dečiji vrtić u Majdanpeku uskoro otvori vrata za sve svoje mališane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Iskustvo iz Tanzanije

25.05.2020 11:02

Testovi se trebaju proveriti na papaji i motornom ulju. Ako budu pozitivni, vratiti testove braći, i tražiti pare nazad. A naravno oni što su završili na sajmovima zbog nepouzdanih testova, gde su pouzdano bili zaraženi, takođe treba da tuže državu i braću sa dalekog istoka.