REM pripremio vodič kroz medije za najmlađe

Autor:

Vesti

24.05.2020

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako bi pomogli deci da procene tačnost vesti i pouzdanost izvora, Regulatorno telo za elektronske medije (REM) je, u saradnji sa Savetom Evrope, adaptirao na srpski jezik četiri publikacije o medijskoj pismenosti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

"Slikovnica o medijima", "Kako roditelji mogu da podrže svoju decu u svetu medija", "Radionica: Oglasi" i "Radionica optičkih igračaka" namenjene su najmlađima, ali i roditeljima i vaspitačima kako bi im ukazali na značaj medijske pismenosti - jedne od najvažnijih životnih veština 21. veka. 

"Kreativnim pristupom, ovi edukativni materijali približavaju deci svet medija i omogućavaju im da bolje razumeju svet oko sebe", navodi se u saopštenju REM-a.

Publikacije su pripremljene i odštampane, u okviru projekta Evropske unije i Saveta Evrope „Sloboda izražavanja i sloboda medija u Srbiji (JUFREX)“, a dostupne su i u elektronskoj formi na linku www.rem.rs/medijskapismenost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading