SKANDALOZNA PROVOKACIJA MILOVOG RASPOPA: Beogradski popovi iz Crne Gore mogu samo da iznesu PRAŠINU NA OPANCIMA!

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

15.05.2020

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miraš Dedeić, koji sebe naziva predvodnikom Crnogorske pravoslavne crkve, optužuje Srpsku pravoslavnu crkvu da "predvodi ustanak protiv ustavnog poretka" Crne Gore i da se "stavila u funkciju velikodržavnih interesa Srbije".

RepublikaFoto: youtube.com/FACE HD TV
Miraš Dedeić

U pisanoj izjavi, koju prenose crnogorski mediji, raspop Miraš Dedeić ili "mitropolit Mihailo" ističe da su svetinje koje brani SPC i njeni vernici zapravo crnogorske i poručuje "beogradskim popovima da iz Crne Gore mogu da iznesu samo prašinu na opancima".

- Oni predvode ustanak protiv ustavnoga poretka, kojem tepaju litije i molebani, i dovode u pitanje osnovne vrednosti evropske civilizacije i nasrću na istorijske činjenice - naveo je Dedeić.

Ističe da SPC "diriguje ustankom čiji je zaštitni znak uzvik: "ne damo svetinje'".

- Čije su to svetinje ako ne crnogorske? Svaki kamen naših crkava i manastira čuva kulturni identitet našega naroda i crnogorskog prostora. Ambicije cetinjske filijale beogradske patrijaršije, koja se predstavlja crkvom, nesrazmerne su moćima koje pokušavaju da kompezuju podupiranjem sa Srbijom i Republikom Srpskom. Njih dve, zaklonjene brigom za svoje sunarodnike, ponašaju se kao sile i nadahnjuju beogradske popove po Crnoj Gori da ruše ustavni poredak i otimaju crkve i manastire i kulturnu baštinu, uopšte - stav je Miraša Dedeića, odnosno poglavara kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve.

On je pozvao građane da se "okupe oko vrednosti koje čine okosnicu svakoga civilizovanog društva, kakvo je crnogorsko", a sve u cilju, kako je naveo da se "spreči slom države i pad u ropstvo beogradskih centara moći".

Još jedna izjava koja apsolutno neće doprineti smirivanju tenzija u Crnoj Gori...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading