Zaposleno 4.500 zdravstvenih radnika: Nastavljamo sa obezbeđivanjem posla najboljih diplomaca koji će nositi zdravstveni sistem!

Autor: tannjug.rs, republika.rs

Vesti

14.05.2020

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom vanrednog stanja, zbog epidemije virusa korona, zaposleno je 4.500 zdravstvenih radnika, od toga 1.500 lekara, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodaje da će u junu biti zaposleno još stotinak najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i više od 200 medicinskih sestara sa najboljim rezultatom tokom školovanja.

RepublikaFoto: Republika
Zlatibor Lončar

On je za Tanjug rekao da je program zapošljavanja najboljih diplomaca počeo 2018. godine od kada se na svakih šest meseci primaju najbolji svršene studente koju u indeksima imaju najviše ocene - 9 i 10, kao i medicinske sestre i tehniče sa najboljim rezultatom tokom školovanja.

- Do sada smo u četitri akcije zaposlili 400 lekara i 500 medicinskih sestara. To ćemo nastaviti i dalje već početkom juna - naveo je Lončar.

On je naglasio da je u toku procedura sa medicinskim fakultetima da se zaposle najbolji diplomci "na kojima treba da ostane zdravstveni sistem".

- Fakulteti nam još dostavljaju podatke, ali sigurno će biti zaposleno stotinak lekara i više od 200 medicinskih sestara i tehničara - naveo je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading