FAKULTETI OTVARAJU VRATA ZA STUDENTE 18. MAJA! Ali ne za sve! Evo koji "akademci" će prvi moći da se vrate obavezama!

Autor: Tanjug

Vesti

13.05.2020

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 18. maja na fakultete se vraćaju tri kategorije studenata - oni koji su prijavili aprilski rok, apsolventi koji imaju još obaveza i studenti koji moraju da odrade praksu, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Procenjuje da je to oko 20 odsto akademaca. U junu će redovno biti organizovan junski rok, a iz susednih zemalja - Hrvatske, Republike Srpske, Crne Gore očekuje se dolazak nešto manje od 10.000 studenata koji studiraju u Srbiji.

Ministar kaže da će oni morati da dođu sa negativnim testom na virus korona i da je sa ministrima iz regiona, čeka se samo odgovor iz Hrvatske, dogovoreno da svi budu besplatno testirani.

- Preko visokoškolskih ustanova studentima će biti prosleđeni mejlovi sa obaveštenjem kome treba da se jave i gde se organizuju testiranja. Test ne sme da bude stariji od 72 sata. Testiranje će biti besplatno - rekao je Šarčević za Tanjug.

On je podsetio da iz RS u Srbiji studira oko 6. 000 studenata iz Crne Gore oko 2.900 i oko 430 iz Hrvatske.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading