Vladimir Božović: Da se sankcionišu počinioci koji su puštali Tompsona u jutarnjem programu

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

12.05.2020

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović izjavio je danas, nakon razgovora u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore, da poštuje tu državu, ali je istakao da je srpski narod posebno osetljiv na ustaštvo, odnosno hrvatske naciste u Drugom svetskom ratu i one koji bi danas da ih rehabilituju.

RepublikaFoto: youtube.com/srpskartv/printscreen
Vladimir Božović

Božović je pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova na razgovor, pošto je na svom Fejsbuk profilu komentarisao emitovanje pesme hrvatskog proustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona na Javnom servisu Radio Televizije Crne Gore.

Pesma Tompsona, koji je poznat po veličanju ustaštva u svojim pesmama i na koncertima, puštena je u Jutarnjem programu RTCG na Dan pobede nad fašizmom, 9. maja.

Božović je tim povodom napisao da smatra da je potrebno utvrditi pojedinačnu odgovornost i počinioca adekvatno sankcionisati.

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović izjavio je ranije danas da "strani ambasadori nisu pozvani da se mešaju u to ko će u Crnoj Gori za šta da odgovara”, preneo je podgorički portal CdM.

- Mislim da strani ambasadori nisu pozvani da se mešaju u to ko će u Crnoj Gori za šta da odgovara - saopštio je Darmanović na konferenciji za novinare.

Ovo je drugi put da je Božović pozivan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova.

Prvi put je to bilo u januaru, a nakon pokušaja paljenja zastave Crne Gore u Beogradu, pošto je parlament usvojio sporni Zakon o slobodi veroispovesti.

Inače, zbog emitovanja Tompsonove pesme na Dan pobede troje zaposlenih u RTCG I zaduženih za jutarnji program tog medija kažnjeni su po 20 odsto od zarada tokom dva meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading