Aleksandar Vulin: Vojska je pored medicinara pretrpela najteži udar, uspeli smo da zaštitimo građane Srbije!

Autor:

Vesti

10.05.2020

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin na današnjoj konferenciji za novinare sumira učinak Vojske u vanrednom stanju.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vulin

Proglašenje vanrednog stanja je bilo 15.marta 2020.godine Tada su čelnici ministarstva odbrane doneli neoliko zaključaka. 

Među kojima je između ostalog i bilo:

- Obaveza obezbeđivanja i zaštita objekata. 1.500 pripadnika Vojske dnevno je angazovano koji su brinuli o logistici, kopnenim zonam bezbednosti, nebu, o zdravlju građana.

- Obezbeđeno je 18 graničnih prelaza, 51 zdavstvena ustanova u 54 grada, 20 privatnih centara i centara za azil.

U migrantskim centrima koji su bili pod stalnim nadzorom Vojske i čiji se svaki pokret pratio, nije zabeležen nijedan simptom koronavirusa kao i nije dozvoljeno mešanje sa ostalim štićenicima prihvatnog centra.

Usled nekoliko ekscesa koji su bili u migrantskim centrima, Vojska Srbije je kao znak upozorenja ispalila u vazduh hitce upozorenja. U svim tim slučajevima nijedan vojnik nije povređen kao niti jedan migrant.

- Obezbeđivane su 53 ustanove socijalne zaštite, niko van spiska nije mogao da uđe u ustanovu. 

- Sportske hale, sajmovi i ostali javni objekti tačnije njih 9, pretvoreni su u privremene kovid bolnice. Ukupno je obezbeđeno oko 9.000 kreveta u 5 gradova.

Ministar Vulin, oštro je osudio novinare koji su sajam prikazivali kao logor. On je takđe ukazao da je sve urađneo na vreme, da smo brinuli o preventivi jer ko zna koliko ljudi je moglo da bude brže i lakše zaraženo i izlečeno.

Primeri krajnje neodgovornosti, videlo se u nekoliko proteklih dana ali i za sve vreme trajanja vanrednog stanja, gde je bila prljava i planska kampanja sprovedena protiv vlasti.

Ministar je takođe podsetio da su uslovi bili jako dobri, da nikome nije naplaćen ni jedan jedini lek, ni jedan jedini obrok kao i da je sve bilo potpuno besplatno.

On je ukazao da je Vojska je na sebe primila najteži udar sa povratkom državljana u Srbiju, gde su obezbeđivali i vršili nadzor 18 zdravstvenih objekata u koje su pristizali ljudi iz inostranstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading