NE OKREĆITE GLAVU! Pomozimo Milici Vračar da vrati osmeh na lice: Suočeni sa strašnom dijagnozom roditeljima je potrebna naša podrška

Autor:

Vesti

03.05.2020

11:14 >> 19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milica Vračar je učenica prvog razreda osnovne škole. Voli školu od prvog dana, ni u ovoj situaciji ne propušta nastavu organizovanu preko TV programa. Voli i sport. Dobro pliva, koliko pre par meseci skijala je sa najzahtevnijih planinskih staza, kliza, vozi rolere, ne propušta treninge odbojke, igra šah. Željna je takmičenja, ali i obične dečije igre. Dok je sve to mogla.

RepublikaFoto: printskrin/budihuman.rs
Milica Vračar 

Pre par meseci je primećen povremen strabizam, ali ih je očni lekar hrabrio da je to uobičajena pojava kod dece kad krenu u školu i da se radi o slabosti mišića koji se vežbama popravlja.

Kako terapija nije pokazala rezultate, Milicu su odveli kod drugog oftalmologa, koji je dijagnostifikovao drugi oftalmološki problem i preporučio operaciju koja je rutinska. Međutim, tih dana je počela da se žali na gutanje i roditelji su zatražili neurološki pregled i snimak magnetne rezonance.

Suočili su se sa strašnom dijagnozom - difuzni gliom moždanog stabla - inoperabilan.

Međutim, Konzilijum KCS je predložio samo radioterapiju, a roditelji kontaktom sa onkološkim bolnicama dobijaju i druge ponude lečenja, sa mnogo boljom prognozom.

Predložena je i hemioterapija kao sastavni i obavezni deo protokola lečenja ove bolesti. Upućen im je poziv za bolničko lečenje na klinici u inostranstvu koje podrazumeva zvanične protokole.

Milici su neophodna sredstva za putne troškove i nastavak lečenja u inostranstvu, zato hajde da zajedno vratimo osmeh na lice ovoj brilijantnoj devojčici.

Pomozimo Milici!

  • Slanjem SMS poruke: Upišimo 800 i pošaljimo SMS na 3030
  • Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human800 i pošaljimo SMS na 455
  • Sredstva se mogu uplatiti na jedan od sledećih računa:

dinarski račun: 160-6000000043068-49

devizni račun:  160600000004313930

IBAN: RS 35160600000004313930

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

  • Kontakt telefon advokata Gorana Vračara, za eventualno detaljnije informacije je: +381 63 371868

Advokatska komora Srbije poziva da pomognemo

Advokatska komora Srbije uključila se u humanitarnu akciju s obzirom na to da je devojčica kkojoj je pomoć potrebna ćerka njihovog kolege advokata Gorana Vračara iz Beograda.

- Pozivamo Vas da se u skladu sa svojim mogućnostima uključite u akciju prikupljanja sredstava za lečenje Milice Vračar, kćerke advokata Gorana Vračara iz Beograda. Sredstva se prikupljaju radi nastavka lečenja – operacije u inostranstvu (u Francuskoj). Deo sredstava je prikupljen i dete sa roditeljima putuje u Francusku na lečenje u nedelju 03.05.2020.g. Za lečenje Milice Vračar je obezbeđen deo sredstava, pa se u ovoj akciji pokušava sakupiti preostali iznos (potrebna sredstva su minimum 400.000 Eur), ko koliko ima, može da uplati na gore navedene račune.

Pozivamo vas da se uključite u ovu akciju solidarnosti i pomognete uspešnom lečenju Milice Vračar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading