Sramna provokacija američkog ambasadora u Prištini usred pandemije: Dobro je što Srbija i Kosovo sarađuju kao susedi

Autor: kosovo-online.com, republika.rs

Vesti

16.04.2020

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasadori SAD u Prištini i Beogradu Filip Kosnet i Entoni Godfri pozdravili su večeras razgovor koji su imali srpski i kosovski ministar zdravlja Zlatibor Lončar i Arben Vitia o pandemijskoj krizi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Kosnet

Američki ambasadori su u video poruci pozdravili saradnju Kosova i Srbije.

Kosnet je poručio da je u ovom vremenu pandemije, ohrabrujuće videti kako ministri zdravlja sarađuju kao susedi, da služe i štite sve zajednice na Kosovu i u Srbiji.

- Pozdravljamo napore svih zdravstvenih radnika i ostalih koji se trude da održe zdravlje građane Kosova i Srbije sigurnim - istakao je ambasador SAD na Kosovu.

Dok svi radimo svoj deo posla da pobedimo virus, zajedno možemo da pobedimo kovid-19, poručio je Kosnet.

Takođe, zahvalio je ambasadoru Italije na Kosovu Nikoli Orlandu što je omogućio ovu video-konferenciju.

- Beograd i Priština rade zajedno na konktretne i praktične načine da sačuvaju živote tokom pandemije, deleći opremu i iskustvo.

 

 

Naša nada je da će ove zajedničke mere pokazati neophodnost saradnje. Jedino možemo spasiti živote ako radimo zajedno. 

Hvala ambasadi Italije što je omogućila ovaj video poziv ove nedelje i što je omogućila bolju komunikaciju - poručio je amnasador Godfri.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Ločar razgovarao je juče, video linkom, u vezi situacije sa koronavirusom, sa Vitiom, a razgovor je organizovala Italija.

Lončar i Vitia razgovarali su i o merama neophodnim za borbu protiv pandemije i tokom razgovora, kome su prisustvovali i predstavnici Kfora, istaknuta je važnost saradnje u cilju efikasnog suzbijanja pandemije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Anjnja

16.04.2020 18:57

Ovaj gori od Skota....