Linta o pokojnom hirurgu Laziću: Bio je veliki čovek i humanista

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.04.2020

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta, izrazio je večeras najiskrenije žaljenje zbog smrti legendarnog srpskog hirurga Miodraga Lazića, koji je, naglašava, nesebično pomogao srpski narod na području Republike Srpske Krajine i Republike Srpske.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Miodrag Linta

- Dr Lazić je bio veliki čovek i humanista koji se istinski borio da spase živote hiljada ranjenih srpskih boraca i civila tokom odbrambeno-otadžbinskih ratova - naveo je Linta u izjavi za javnost.

Podseća da je dr Lazić u avgustu 1991. godine napustio mesto hirurga u Nišu i otišao je kao dobrovoljac u Republiku Srpsku Krajinu.

- Kao hirurg je aktivno učestvovao u proboju koridora u junu 1992. godine, a potom je kao dobrovoljac posvećeno i požrtvovano radio do kraja 1995. godine u ratnim bolnicama na području tadašnjeg Srpskog Sarajeva - kaže Linta.

Ističe da je dr Lazić ostavio neizbrisiv trag u srpskom narodu koji će ga vječno pamtiti kao velikog lekara, borca i istinskog patriotu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading