Hvala radnicima kineske železnice na solidarnosti, prijateljstvu i velikoj pomoći!

Autor: mgsi.gov.rs, republika.rs

Vesti

13.04.2020

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici kompanije "Čajna rejlvej internešnl korporejšn (CRIC)" uručili su danas potpredsednici Vlade Srbije i ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorani Mihajlović donaciju ove kompanije kao podršku u borbi protiv epidemije zarazne bolesti Kovid-19 u Srbiji.

RepublikaFoto: mgsi.gov.rs

Zorana Mihajlović

Mihajlovićeva  je naglasila da donacija  Kineskih železnica pored opreme koja se sastoji od 200.000 maski i šest setova termovizijskih kamera koji će se nalaziti u Vladi Srbije, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstvu unutrašnjih poslova, uključuje i novčanu donaciju u iznosu od 2,2 miliona dinara koju su sakupili svi kineski radnici ove komanije koji rade u Srbiji, a koja je odlukom Vlade Srbije prebačena KBC "Zvezdara".

Mihajlovićeva je rekla da se ceo svet, uključujući i Srbiju nalazi u periodu kad su solidarnost i prijateljstvo ono što nam pomaže da izađemo iz velike i teške krize.

- Solidarnost i prijateljstvo koji postoje između NR Kine i Republike Srbije, između predsednika dve države, između naših ministarstava, između kineskih železnica i Vlade Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, vidi se i onda kad je teško, a sada jeste teško i sada se svi zajedno borimo da prevaziđemo uz što manje žrtava epidemiju koja nas je zadesila - rekla je Mihajlovićeva posle uručenja donacije u Vladi Srbije.

RepublikaFoto: mgsi.gov.rs
Zorana Mihajlović sa čeličnim prijateljima iz Kine

- Uz ovu donaciju, pokazana je takođe i solidarnost i ljubav kineskih radnika i kineskog naroda prema Srbiji i srpskom narodu, jer su kineski radnici iskazali spremnost da budu volonteri za sve ono što je danas nama potrebno da iz ove krize izađemo. Hvala im na tome, a naša želja je da učinimo sve da radimo na projektima, i da imamo što više radnika na gradilištima - navela je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade Srbije zahvalila je ambasadi NR Kine, Kineskim železnicama, i svim drugim kineskim kompanijama koje rade na projektima u Srbiji i koje od početka epidemije pružaju pomoć Srbiji.

- Želja svih nas je da iz ovoga izađemo što pre i da dođe trenutak kad ćemo bez maski moći da se šetamo i da gledamo naše pruge i najbržu prugu u ovom delu Evrope koja će biti završena, a koju će izgraditi zajedno kineske i srpske kompanije - rekla je Mihajlovićeva.

- Nastavićemo da pod vođstvom kineske ambasade u Srbiji podržavamo blisku komunikaciju sa srpskom Vladom i potpredsednicom Mihajlović, da prema potrebama sprečavanja i kontrole epidemije u Srbiji nastavimo da sakupljamo i doniramo opremu i instrumente za sisteme infracrvenih termometara i potrošni materijal za prevenciju epidemije”, rekao je generalni direktor ogranka u Srbiji “Čajna rejlvej internešnl korporejšn - Hu Sjaojung.

RepublikaFoto: mgsi.gov.rs
Zorana Mihajlović

On je istakao da su 534 kineska radnika ove kompanije koji su u Srbiji spremni da postanu volonteri u borbi protiv epidemije i da i na taj način pruže podršku srpskoj vladi i narodu koji se bore protiv epidemije.

- Želim i da se zahvalim potredsednici Vlade na dugogodišnjem vođenju i podršci projektu izgradnje srpskog dela pruge od Beograda do Budimpešte. Uz čelično prijateljstvo dve zemlje i bez obzira na izazove, stojimo zajedno rame uz rame, i čvrsto verujemo da će Vlada Srbije i srpski narod sigurno ostvariti pobedu u ovoj epidemiološkoj borbi - naveo je Hu Sjaojung.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading