PANIKA U HITNOJ POMOĆI: Doktorka zaražena koronavirusom!

Autor: srbijadanas.rs, republika.rs

Vesti

28.03.2020

22:33

Prema nezvaničnim informacijama radi se epidemiološka rekonstrukcija kontakata medicinske radnice kod koje je utvrđen KOVID-19 i preduzimaju sve potrebne mere, a radiće se i na dezinfekciji prostora ove zdravstvene službe pri Domu zdravlja.

ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Ovo je drugi potvrđen slučaj koronavirusa u zdravstvu Rasinskog okruga, a prethodno je KOVID-19 utvrđen kod lekara koji radi u privatnoj praksi u Varvarinu.

Do sada je koronavirus u kruševačkom kraju uglavnom registrovan kod lica,koja su na ''frekventnim'' radnim mestima (fabrika,preduzeće,šalter,ordinacija). Kako su upućeni na intenzivniju komunikaciju s ljudima, pred stručnim službama je izazov da dobiju što precizniju epidemiološku sliku i prirodno, spreče dalje širenje virusa.

U međuvremenu su radnici Javno komunalnog preduzeća krenuli sa dezinfekcijom više od 400 višespratnica na teritoriji grada,a redovno se dezinfikuju ulice u gradu i okolini. Opšta bolnica sa urgentnim prijemom dezinfikuju se tri puta dnevno,a radi se i na kontinuiranom čišćenju ambulanti i drugih ustanova od vitalnog značaja za grad.

Tačno 200 rezervoara postavljena na teritoriji Kruševca sa rastvorom natrijum hipohlorita se kontinuirano dopunjuje. Do povremenih nestašica na više lokacija dolazilo je usled toga što su Kruševljani uzimali ogromne količine rastvora,čija je potpuna nestašica objektivno isključena.

Kruševac od pre nekoliko dana ima i svoj uređaj za proizvodnju dezinfekcionog sredstva za ruke i radne površine i sedmomesečne zalihe kuhinjske soli, koje se koriste u postupku dobijanja rastvora.

Komentari (0)

Loading