Na poslednjem ispraćaju samo pet ljudi: Sahranjen čovek za koga se sumnja da je umro od koronavirusa

Autor: srbijadanas.rs, republika.rs

Vesti

28.03.2020

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac (62) iz Šapca za kog se sumnja da je bio zaražen koronavirusom sahranjen je danas na lokalnom groblju u tom mestu. Kako se saznaje od izvora bliskom porodici, sahrana je obavljena u skladu sa novim pravilima, na groblju nije bilo prisutno više od 5 osoba.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Navodi se da na poslednjem pomenu nije bio ni njegov sin, kao ni mnogi bliski prijatelji.

- Sin preminulog M.Ž. je dobio rešenje o kućnoj izolaciji 27. marta, zbog sumnje da je pokojnik bio zaražen korona virusom. On je, po preporuci doktorke sa infektivne klinike, još od 25. kada je smestio oca na kliniku, u samoizolaciji, kao i ostatak porodice - navodi naš izvor i dodaje još da je policija izdala rešenje o kućnoj izolaciji osobama koje su bile u kontaktu sa preminulim u prethodnom periodu.

Podsetimo, muškarac star 62 godina preminuo je u šabačkoj Opštoj bolnici "Dr Laza K. Lazarević", a kod njega je nakon smrti utvređno da je imao i koronavirus, rečeno je na pres konferenciji u Šapcu. Tačan uzrok smrti, međutim, u ovom trenutku se ne zna.

Međutim, epidemilog Darija Kisić Tepavčević, a zatim i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na dve odvojene pres koferencije, rekli su da nema potvrde da ovaj pacijent imao koronavirus.

Kako je na pres konferenciji objasnio dr Branko Vujković, direktor Zavoda za javno zdravlje Šabac, pacijent je imao nekoliko hroničnih bolesti, a "posle smrti je ustavnoljeno i da je imao koronavuirus". Na pitanje da li se ovaj pacijent vodi kao osmi smrti slučaj od korona virusa, dr Vujković je rekao da "ne može da tvrdi da je uzrok smrti koronavirus".

On je ponovio da je test koji je stigao nakon smrti pacijenta, povtrdio da je preminuli bio pozitivan na koronu, ali i naglasio da je muškarac bolovao od drugih ozbiljnih hroničnih bolesti.

- Tačan uzrok smrti ne zna u ovom trenutku - istakao je dr Vujković i dodao da se u ovakvim slučajevima ne radi obdukcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading