NOVA SAZNANJA O DRUGOM OBOLELOM U SRBIJI: Kinez zaražen koronavirusom radi u kompaniji mobilnih telefona

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

09.03.2020

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji je danas potvrđen i drugi slučaj koronavirusa, a kako su naveli zvaničnici, reč je o državljaninu Kine koji je zaposlen u kompaniji koja se bavi proizvodnjom i prodajom mobilnih telefona.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kinez koji je zaražen koronavirusom nedavno je boravio u domovini. Kako "Telegraf" nezvanično saznaje, drugi oboleli od koronaviusa u Srbiji nedavno je bio na poslovnom sastanku u jednoj od zemalja regiona, pa postoji mogućnost da se razboleo upravo u našem komšiluku.

Prve simptome osetio je prošle nedelje, ali s obzirom na to da su bili blagi nije se odmah javio lekarima.

Na taj korak se odlučio kada mu je po drugi put skočila temperatura. Njegovo trenutno stanje je ozbiljno, ali nije životno ugrožen i nalazi se na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Takođe, kako navodi "Telegraf", sumnja se i da je osoba koja je njega zarazila bolest "prelažala na nogama", jer su simptomi bili blagi, ali se ne zna da li je ta osoba u Srbiji, ili se možda srela sa zaraženim kineskim državljaninom u jednoj od zemalja regiona, u kojoj su bili na poslovnom sastaku.

Podsećamo, u petak je potvrđeno da je korona virusom zaražen I. Đ. (43) iz Bačke Topole. On je preduzetnik koji se zarazio tokom boravka kod sestre u Budimpešti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading