RASKRINKAVANJE! Kristijan Kaš, bivši oficir KFOR-A: Šiptarski teroristi su obučavani u Bondstilu!

Autor:

Vesti

03.03.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši oficir Kfora norveški major Kristijan Kaš, koji je bio u službi na Kosovu, otvorio je Pandorinu kutiju. On je otkrio da je Džo Makalister, visoki službenik Unmika, spreman da svedoči o Fljorimu Ejupiju, ubici Olivera Ivanovića, i njegovim vezama sa CIA.

Foto: Ilustracija

Foto: pixabay.com/www.profimedia.rs

U intervjuu za Srpski telegraf Kaš poručuje da je sa Makalisterom u kontaktu od 2013. i da je ovaj i dalje besan zbog velike nepravde učinjene Srbima.

*Za početak, šta mislite o NATO, čiji je Kfor bio deo?

- NATO nije organizacija za mir, to je organizacija za prljave igre. Bio sam njihov vojnik, ali sam počeo da razmišljam svojom glavom i, pošto sam hrišćanin, shvatio sam da sam grešio. Najvažniji datum u mom životu je 16. februar 2001, to je datum kad sam počeo da se pitam. I to je bio moj motiv za traženje oproštaja od Srba. Razlog za bombardovanje Srbije je isključivo veliki novac koji se slio u vojnu industriju i industriju oružja.

Molba za Vučića

Foto: ST/V. LUKIĆ
Apel predsedniku - Kristijan Kaš juče u našoj redakciji

Sagovornik Srpskog telegrafa Kristijan Kaš ima molbu i za predsednika Srbije Aleksandra Vučića:

- Predsedniče Vučiću, molim vas da pozovete Džoa Makalistera u Srbiju i da dozvolite pravdu za žrtve na Kosmetu.

*Šta se sve dešavalo u Bondstilu, odakle je i Ejupi pušten?

- Bio sam u Bondstilu, to je ogromna baza. Mnogo podataka imam, ali nemam mnogo potvrđenih činjenica. To dole je mnogo prljava igra. NATO je imao oko Bondstila pet kilometara bezbednosnu i 25 vazdušnu zonu, kojoj MUP i srpska vojska nisu imali pristup. Ja sam slikao teroriste iz te zone. Pričao sam sa Torsteinom Šakerom, koji je bio norveški šef Kfora, pitao sam ga šta se dešavalo u Bondstilu, rekao mi je da se ne seća. Jedan oficir britanske akademije koji je bio tamo rekao je da je jasno da su teroriste obučavali Amerikanci, bili su obučeni po američkoj školi kompletno.

*Makalister je poručio da je spreman da svedoči?

- Sa Makalisterom sam se upoznao 2013. i od tada smo u kontaktu. On je i dan-danas besan na svu nepravdu koja je počinjena Srbima na KiM. Oseća ogromnu žeđ za pravdom. Kao i ja. Osećam neopisiv bol za žrtve i veliko kajanje. On je pošten policajac i svaki policajac ima želju za pravdom.

Još osećam miris sprženog mesa

- Jedan datum je promenio moj život, to je 16. februar 2001. Eksplozija autobusa kojim su raseljeni Srbi sa KiM u pratnji Kfora išli na Zadušnice u Gračanicu. Ni danas ne mogu da izbrišem iz sećanja miris sprženog ljudskog mesa, spaljenih guma, metala... Dvanaestoro Srba je tad poginulo, a među njima i dvogodišnji Danilo sa roditeljima.

*Šta je Makalister otkrio o Ejupiju?

- Makalister je otkrio da je Ejupi radio direktno za CIA. Pouzdano znam da ga je CIA obučila, da je posle eksplozije autobusa "Niš ekspresa" sakriven u Bondstil i da odatle nije pobegao, kako se priča, već je CIA organizovala njegovo sklanjanje iz baze. Ja ne mogu izričito da tvrdim da je on ubio Olivera Ivanovića, ali drugi scenario koji se pominje jeste da ga je ubila srpska mafija. Ja pitam: "Koji je motiv za to?" Motiva nema. Oliver je bio moj prijatelj i izuzetno pošten čovek.

*Imate li poruku za bivše kolege iz NATO i za Ameriku?

- U kontaktu sam sa vojnim atašeom američke ambasade u Beogradu Dejvidom Gerenbekom, pitao sam ga koja je procedura da se američke vlasti izvine Srbima i žrtvama koje su stradale na KiM, još mi ništa nije odgovorio.

ŠTA SMO JUČE OBJAVILI

1. Džo Makalister, Kanađanin koji je bio na visokom položaju u Unmiku, spreman da dođe u Srbiju i svedoči o Fljorimu Ejupiju

2. CIA omogućila Ejupiju da pobegne iz Bondstila nakon napada na autobus "Niš ekspresa" kod Podujeva, kada je poginulo 12 Srba

3. Unmik je protiv Ejupija imao neoborive dokaze za taj zločin

4. Ejupi je sa još jednim saučesnikom umešan u ubistvo Olivera Ivanovića. Tog dana je bio u Mitrovici, gde je došao iz Nemačke preko Tirane

*Jeste li nekad pričali sa nekim zapadnim političarem ili čelnikom NATO o tome?

- Da. Pričao sam sa sada pokojnim Torvaldom Stoltenbergom, ocem sadašnjeg generalnog sekretara NATO. Rekao mi je da nijedna nezavisna država na svetu ne bi pristala na uslove Rambujea. Kasnije sam želeo njegovog sina Jensa da pitam to isto, ali nikad nisam dobio priliku da mu se približim.

*Zašto ste se odlučili da živite u Srbiji?

- U Norveškoj se osećam kao riba na suvom. Bog me je hteo ovde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading