Usvojen Zakon o igrama na sreću, evo za šta će se iskoristiti 40 odsto novca

Autor: Telegraf

Vesti

29.02.2020

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o igrama na sreću kojim se, po rečima ministra finansija Siniše Malog, povećava stepen društvene odgovornosti priređivača i stvaraju uslovi za napredniji sistem nadzor, piše Tanjug.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustarcija

Osnovni razlozi donošenja zakona bili su smanjenje sive ekonomije, uspostavljanje elektronskog sistema nadzora nad priređivačima, zaštita državnih interesa, odnosno povećanje budžetskih prihoda, kao i bolje uređenje tržišta igara na sreću i približavanje evropskim standardima.

- U svrhu smanjenja sive ekonomije, efikasnije naplate budžetskih prihoda i vršenja nadzora od strane Uprave za igre na sreću, predviđeno je uspostavljanje elektronskog sistema nadzora i obaveza priređivača da koriste informaciono-komunikacioni sistem, koji omogućava čuvanje, arhiviranje i razmenu podataka elektronskim putem sa Upravom - rekao je Mali u raspravi.

Predsednica Odbora za finansije Aleksandra Tomić rekla je ranije da je prihvaćen amandman na Zakon o igrama na sreću kojim se 40 odsto prihoda koristi za finansiranje organizacija osoba sa invaliditetom, lokalnih samouprava, lečenje dece od retkih bolesti…

Tomićeva je precizirala da će se sa po 19 odsto finansirati Crveni krst Srbije, organizacije osoba sa invaliditetom, ustanove socijalne zaštite, lokalne samouprave i sporta i omladine, a pet odsto sredstava će biti usmereno u Fond za finansiranje lečenja retkih bolesti.

"Vlada Srbije je izašla u susret potrebama za oko 800.000 građana Srbije”, rekla je tada Aleksandra Tomić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading