(FOTO) Medak bio zavejan! U Beogradu sinoć pao najkasniji sneg ikada: Evo šta kažu meteorolozi - da li je i poslednji?

Autor: Republika

Vesti

27.02.2020

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograđani ipak neće imati prvu zimu u istoriji prestonice bez ijednog snežnog dana! Međutim, ono što je sa sinoćnim pahuljama "palo sa neba" jeste i pitanje - "hoće li biti još snega do proleća"?

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ko se kasno sinoć zadesio napolju u nekim delovima Beograda, došao je zavejan kući

Nakon jučerašnjeg prolećnog dana i temperature koja se u pojedinim trenucima pela i do 20. podeljka, građane je sinoć iznenadio i dugo čekani gost. Sneg. Ove zime posetio ih je svega dva - tri puta i pritom se nije zadržavao, tako da su na njega zaboravili.

Svi su odmah pohitali ka mobilnim telefonima i za nekoliko trenutaka društvene mreže usijale su se od fotografija snegom "okićenog" Beograda.

U nekoliko navrata ove zime sitne pahulje zabelele su glavni grad, ali su se zadržale svega par minuta, dok je sinoć pao prvi sneg ove zime koji se zadržao pri tlu i naterao Beograđane da zaborave da je pre sinoćnjeg pao neki drugi.

 

 

Ipak, pošto se sneg nije zadržavao na ulicama, posebno ne u centru grada, ostala je dilema da li će se računati kao prvi sneg.

 

 

- Padao je sneg u Beogradu nekoliko puta i u decembru i u januaru, barem u nekim delovima grada. Ipak, sinoć se pretvorio u prvi snežni pokrivač ove zime - objašnjava naš poznati meteorolog Nedeljko Todorović.

Jučerašnji sneg ostaće zapamćen kao najkasniji u istoriji prestonice, pošto je dosadašnji rekord držao 19. januar 1951. Ta zima upisana je u meteorološkim analima i kao jedina u kojoj je zabeležen samo jedan jedini dan sa snežnim pokrivačem.

Čini se nedovoljno za grudvanje, a sudeći prema najavama, možda u zimskim čarolijama budemo uživali i u martu, kada visina snežnog pokrivača bude malo veća.

RepublikaFoto: Republika
KAO U SRED DECEMBRA Medak zavejan snegom

Na jednom kraju Beograda mećava, na drugom - ni pahulje ne vidiku!

Ono što je primetno jeste i činjenica da sneg nije padao istim intenzitetom čak ni u svim delovima Beograda. Recimo na Medaku 3, noćas je zabeležen ovakav prizor...

S druge strane, u nekim krajevima prestonice uopšte nije bilo snega. Kako nam javljaju čitaoci, u Kotežu npr. nije pala ni pahulja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading