Pope, zar ti ništa nije sveto? Sveštenik odgurnuo vernika ispred crkve, on pao i slomio kuk!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

24.02.2020

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požarevljanin Dragoš Korunović (59) zadobio je teške telesne povrede, kada ga je sveštenik požarevačke eparhije, poznat po nadimku Peđa, gurnuo u ponedeljak ujutro, oko 8 časova, ispred porte Saborne crkve u Požarevcu.

RepublikaFoto: Tanjug/M. NIKOLIĆ
Foto: Ilustracija

Usled snažnog odgurivanja Dragoš je posrnuo i svom silinom pao na kuk. Od posledice pada on je jaučući ostao da leži na betonu ispred crkve.

Ovaj nemio događaj desio se nakon Jutarnje službe ispred Saborne crkve u Požarevcu koju je vodio episkop branučevski Ignjatije uz prisustvo desetak sveštenika ove eparhije. Prema rečima izvora nesretni Dragoš došao je pred crkvu kako bi se požalio vladici na ponašanje sveštenika iz crkve u Vlaškom Dolu, koji su mu u ime te eparhije uzurpirali deo imovine.

- Nesretni Dragoš strpljivo je čekao da se jutarnja služba završi kako bi se obratio vladici Ignjatiju. Kada su vladika Ignjatije zajedno sa sveštenicima nakon završetka jutarnje službe izašli iz crkve, njima je prišao Dragoš želeći da izvesti vladiku o problemu koji ga muči. Krenuo je prema vladici uputivši mu molbu da ga sasluša, na šta se vladika zaustavio. Pre nego što je postavio pitanje vladici, jedan sveštenik, koga znam po nadimku Peđa, se izdvojio iz grupe sveštenika i bez ikakvog razloga snažno je gurnuo Dragoša. Ovaj se zateturao i pao na stranu. Počeo je da jauče i zapomaže od bolova. Sramotno je što mu niko nije prišao da mu pomogne. Neko se ipak setio i pozvao policiju i hitnu pomoć koja je uz malo zakašnjenje stigla na mesto nemilog događaja.

 

 

Povređeni Dragoš je kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu, a policija je napravila uviđaj.

Pema rečima medicinskog osoblja iz opšte bolnice u Požarevcu Dragoš je zadobio teške telesne povede, odnosno prelom kuka. Pacijent će biti hitno operisan i zbog toga pozvana je rodbina i prijatelji da daju krv za neophodnu operaciju.

Požarevačka policija je potvrdila da se ovaj događaj desio i u cilju istrage koja se sprovodi rekli su da o tome ništa više ne mogu da kažu. Samo je rečeno da na osnovu naredbe upućene od Osnovnog tužilaštva u Požarevcu policija prikuplja potrebne podatke i izjave oštećenog i svedoka, kao i osumnječenog koje će proslediti nadležnom tužilaštvu, a oni će odlučiti kako će kvalifikovati delo.

Pošto se radi o teškoj telesnoj povredi, najverovatnije, će protiv sveštenika biti podnešena krivična prijava za nanošenje teških telesnih povreda.

Inače, kako se saznaje, povređeni Dragoš Korunović je suprug Silvane Korunović, koja je ceo radni vek, do penzionisanja, provela u policiji radeći kao inspektor zadužen za maloletničku delikvenciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading