JEZIVO PRIZNANJE PRED KAMERAMA! Ispovest žene koja je "ukrala" bebu u porodilištu u Rumi: Rodila sam mrtvu devojčicu, a uveče sam dojila dečaka

Autor: mediji, Republika

Vesti

11.02.2020

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stana Belivuk (80) ima sina koji ima 60 godina, ali u TV ispovesti je otkrila da je u bolnici pre 60 godina rodila devojcicu, koja je umrla na porođaju, a da su joj doneli živog dečaka na dojenje!

RepublikaFoto: printscreen
Stana Belivuk

- Bio je težak porodaj. Tu je bila ta babica, koja je bila i domacica, i kuvarica, sve! Skakala je po meni, rasekla me je dole, ispadne mi dete, devojcica! Kažu ona je mrtva! Jadna devojčica! Odvela me u sobu! Legla sam jedva u krevet, iscprljena, odmah sam zaspala. Kad sam se probudila, bio je mrak, vidim onaj železni krevetic, i beba unutra. Tu stoji ova babica, prilazi i kaže "Ajde podoj dete". Kako kad si rekla da je mrtva? Ona meni daje bebu! On je tako halapljivo vukao da nisam mogla da izdržim, išla je krv - priča žena, koja sebe zove samo "majkom na papiru".

Sutradan je drugarica došla po nju, a kada su je dovezli kući, njena majka je obavestila policiju i zvaničnike u Rumi (tu je bio i načelnik SUP) šta se desilo.

Pejić: Presedan!

Ana Pejić, predsednica Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine kaže da je porodilište u Rumi javilo matičnoj službi da je Stana rodila muško dete, i to u 6 popodne.

- Ovo je presedan! Ova žena priznaje da nije rodila to dete! Nama je matičar dao lažnu prijavu da je Stana rodila to dete! To je presedan, to je najveće otkrice u Staninoj prici.

- Zašto se to dete rodilo? Da li je neka žena dobila njeno mrtvo dete? Stana nije tražila to dete, njoj je ugurano u ruke, dete je trebalo da se "skloni", mi ne znamo zašto - kaže Pejićka.

"Mama je došla i rekla: ona je dobila tuđe dete!"

Njima su rekli da će čekati 48 sati da se neko javi, ili će dete otići u sirotište, a da ona nije dala da bebu nose. 

- Došao je moj muž, pitali smo se šta da radimo, a onda je on rekao: Pa, dete je dete...

Osim majke, muža, i drugarice, još su inspektori znali da je kod nje tuđe dete.

 

 

Tvrdi i da nije platila ništa, već da joj je dete "samo dato".

Stana je imala 19 godina, a njen muž 22. Porođaj se desio 11. avgusta u 9.15 ujutru. Muž je bio na brodu, i došao je tek mesec dana nakon porođaja.

- Stana nije dobila rešenje o usvajanju, i to je sporno - rečeno je u emisiji.

Pola godine nakon porodaja Stana je živela u Rumi, sa strahom, da ga neko neće uzeti.

- Proganjalo me je to, pitala sam se "Bože ko te je ostavio". Nisam pogana žena. Kada se oženio, počeo je da se raspituje, njegova žena je to "čačkala"... - kaže Stana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading